Κόντρα Καϊλή-Μαριά για την γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Κόντρα Καϊλή-Μαριά για την γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου
Ενημερώθηκε: 17/04/19 - 22:50

Κόντρα Εύας Καϊλή με τον Νότη Μαριά έχει προκαλέσει το θέμα της ψηφοφορίας στην Ευρωβουλή για τη διοργάνωση συζήτησης για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Η Εύα Καϊλή κατηγόρησε τον Νότη Μαριά για «πατριδοκαπηλεία» και «fake news». Από την πλευρά του ο Νότης Μαριάς κατηγόρησε την Εύα Καϊλή ότι «αντί να κάνει την αυτοκριτική της που έλαμψε δια της απουσίας της από την επίμαχη ψηφοφορία με κατηγορεί για δήθεν πατριδοκαπηλία».

Δείτε την τοποθέτηση της ευρωβουλευτού του ΚΙΝΑΛ:

«Ο Μαριάς έκαψε την ευκαιρία για αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων σε μια παράσταση που χειροκροτητές ήταν η Χρυσή Αυγή και ο Σύριζα», αναφέρει χαρακτηριστικά με ανάρτηση της η ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ Εύα Καϊλή, κατηγορώντας τον ανεξάρτητο βουλευτή Νότη Μαριά για fake news σχετικά με την Γενοκτονία των Ποντίων λέγοντας ότι υπονομεύει την Εθνική προσπάθεια.

Συγκεκριμένα η ευρωβουλευτής τονίζει:  «Τα ίδια Ψέματα είπε και για τις Πολεμικές Αποζημιώσεις! Έκανα αγωγή στον Καμμένο των ΑΝΕΛ επικεφαλής του Μαριά» Αποκαλύπτω τα Ψέματα των λαϊκιστών. Ο Μαριάς πούλησε πατριωτισμό, θυσιάζοντας την Εθνική προσπάθεια που ξεκίνησε για ένα Κοινό Ψήφισμα των παρατάξεων μας, κατεβάζοντας «εκτός Ημερησίας» ένα πρόχειρο δικό του. Λίγες μέρες πριν, έγινε ειδική εκδήλωση με δική μου πρόσκληση για την αναγνώριση της Γενοκτονίας Ποντίων Αρμενίων και Ασσυρίων στο Ευρωκοινοβούλιο!!! Εκεί συντονίστηκε η προσπάθεια να γίνει Ευρωπαϊκή μέρα μνήμης η 19/5 για την Γενοκτονία. 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

 

Στα χνάρια του Ανδρέα Παπανδρέου που αναγνώρισε την Γενοκτονία των Ποντίων, μόνο μέσα από το Πασοκ μπορούσε άλλωστε να προχωρήσει με επιτυχία αυτή η προσπάθεια. Γκρέμισε τις προσπάθειες αυτές ο Μαριάς μήπως και διασωθεί με συκοφαντίες.

4 χρονια πριν άλλωστε έφαγε μια αγωγή στο κεφάλι ο Καμμένος, επικεφαλής του Μαριά των ΑΝΕΛ, για τα ψέματα του ότι “δεν ψήφισε η Εύα Καϊλή την επιστροφή των Γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων”
Ψηφοφορία δεν έγινε ποτέ όμως!!! 

Καθώς πριν φτάσει στο ΕΚ, στην επιτροπή αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου ενημερώθηκε ο Μαριάς ότι δεν έχει αρμοδιότητα το Ευρωκοινοβούλιο.

Ο πανικός κάνει ζημιά όχι σε εμάς προσωπικά, αλλά στην χώρα. Λυπάμαι που τόσα χρόνια δουλεύουμε στην νομοθεσία και κάποιοι με ψέματα με προπαγάνδα παρασιτοζωούν στην πολιτική ζωή του τόπου 
Είμαι Αποφασισμένη να τελειώσω με αλήθειες τα “fake news” τύπου Μαριά».  

Δείτε την απάντηση του Νότη Μαριά στην Εύα Καϊλή:

«Απαντώντας στη λασπολογία της Εύας Καϊλή στην εκπομπή του Αιμίλιου Λιάτσου θα ήθελα να της επισημάνω ότι ενός κακού μύρια έπονται. Η κα Καϊλή αντί να κάνει την αυτοκριτική της που έλαμψε δια της απουσίας της από την επίμαχη ψηφοφορία για τη διοργάνωση συζήτησης στην Ευρωβουλή για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου με κατηγορεί για δήθεν πατριδοκαπηλία. Είναι άραγε πατριδοκαπηλία η αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων αδελφών μας; Επιπλέον αφού δήθεν είχε ετοιμάσει κοινό ψήφισμα για το ζήτημα αυτό γιατί δεν το είχε καταθέσει μέχρι την Δευτέρα 15/4 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προκειμένου να συζητηθεί αυτή την εβδομάδα στην τελευταία συνεδρίαση για την παρούσα θητεία της Ευρωβουλής;

Επίσης αν ήταν παρούσα και ψήφιζε την πρότασή μου πράγματι θα είχε ευκαιρία να καταθέσει το ψήφισμα που ισχυρίζεται αφού άλλωστε εγώ ζήτησα να τεθεί σε ονομαστική ψηφοφορία αίτημα για συζήτηση και έκδοση ψηφίσματος για την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Σε περίπτωση δε που γινόταν δεκτή η πρότασή μου τότε κάθε πολιτική ομάδα θα κατέθετε το ψήφισμά της και ως είθισται στο τέλος θα καταλήγαμε σε κοινό ψήφισμα. Επομένως μέσα από τη διαδικασία που ξεκίνησα μπορούσε να ψηφιστεί και το δικό της υποτιθέμενο ψήφισμα το οποίο υποτίθεται θα κατέθετε στην Ευρωβουλή,  πότε άραγε;

Την ενημερώνω δε για να μην διασπείρει fake news ότι δεν κατέθεσα κανένα δικό μου ψήφισμα. Αυτό θα γινόταν μόνο μετά την υιοθέτηση της πρότασής μου στην επίμαχη ψηφοφορία από την οποία ήταν απούσα.

Ας απαντήσει λοιπόν για την ταμπακέρα. Γιατί άραγε έλαμψε δια της απουσίας της από την επίμαχη ψηφοφορία;  Η πρωτοβουλία μου για συζήτηση  του θέματος είχε γνωστοποιηθεί από τις 3/4 και το σχετικό αίτημα υποβλήθηκε αρμοδίως από την Πολιτική μου Ομάδα το ECR και στηρίχθηκε μόνο από την Ευρωπαϊκή Αριστερά (Gue).

Επιπλέον με κατηγορεί ότι είπα δήθεν ένα τεράστιο ψέμα εις βάρος της για τις γερμανικές αποζημιώσεις. Τότε γιατί έκανε αγωγή στον κ. Καμμένο και όχι σε μένα; Τέλος τα περί αγωγής στον κ. Καμμένο δεν με αφορούν. Άλλωστε από τον Οκτώβριο του 2014 δεν έχω καμία σχέση με τους ΑΝΕΛ και αυτό το γνωρίζει.

Ποιος λοιπόν διαδίδει fake news;

Αυτά τα ολίγα για τα fake news τύπου Καϊλή».