Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων (video)

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων (video)
Ενημερώθηκε: 20/04/19 - 16:21

Πόλεμος μεταξύ Κουμουνδούρου - Πειραιώς ξέσπασε με αφορμή τη συνάντηση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, με την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος.

Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύθηκε ότι το κόμμα του θα διεθνοποιήσει στην Ευρωβουλή και διεθνή φόρα το θέμα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ποντίων. Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ για «υποκρισία» αφού όπως αναφέρει χαρακτηριστικά  «μόλις πριν από πέντε μέρες το ΕΛΚ, στο οποίο ανήκουν οι ευρωβουλευτές της Ν.Δ., καταψήφισε το ψήφισμα για τη γενοκτονία στην ευρωβουλή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ

 

Η συνάντηση Μητσοτάκη με την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος

 

Με την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος συναντήθηκε το πρωί του Σαββάτου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εξέφρασε τη στήριξή του στον αγώνα της να διεθνοποιήσει το ζήτημα της Γενοκτονίας των Ποντίων, ενώ δεσμεύτηκε ότι η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει με τη συμμετοχή της τόσο στην Ευρωβουλή, όσο και σε όλα τα διεθνή fora τον αγώνα που κάνουν οι ενώσεις και τα σωματεία των Ποντίων, ώστε «μέσα από την αναγνώριση αυτής της μεγάλης τραγωδίας να επουλωθούν οι πληγές του παρελθόντος».

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι της Παμποντιακής Ομοσπονδίας ενημέρωσαν τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για τις δράσεις τους και ζήτησαν την αρωγή του στην προσπάθεια που καταβάλλουν ενόψει και της συμπλήρωσης φέτος, τη 19η Μαΐου,100 χρόνων από την ημερομηνία ορόσημο που συμβολίζει τη Γενοκτονία των Ποντίων στη Μικρά Ασία.   
 
Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως «η σωστή ανάγνωση της ιστορίας και η απόδοση τιμής και αναγνώρισης στα θύματα των γενοκτονιών αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να προχωρήσουμε μπροστά. Και θέλω να γνωρίζει ο πρόεδρος, η Ομοσπονδία, όλα τα σωματεία της βάσης του Ποντιακού Ελληνισμού, ότι σε αυτή την προσπάθεια που κάνουμε, θα είμαστε κοντά τους. Και εύχομαι πραγματικά  η προσπάθεια αυτή να βρει συνολικά διακομματική αναγνώριση, το ζήτημα δεν είναι κομματικό, είναι ζήτημα εθνικό και έτσι θα αντιμετωπιστεί από εμένα προσωπικά και, εφόσον μας εμπιστευτούν οι Έλληνες πολίτες, από την επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις του κ.Μητσοτάκη:

 

 

Η απάντηση της Κουμουνδούρου

 

«Ο κ. Μητσοτάκης δε ντρέπεται να κοροϊδεύει τον Ποντιακό Ελληνισμό μέσα στα μούτρα του;» διερωτάται ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τη σημερινή συνάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας με την Παμποντιακή Ομοσπονδία, στην οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης «δεσμεύτηκε για συστράτευση με τον ποντιακό ελληνισμό και διεθνοποίηση της "μεγάλης τραγωδίας του" μέχρι και στο Ευρωκοινοβούλιο».

Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, «μόλις πριν από πέντε μέρες το ΕΛΚ, στο οποίο ανήκουν οι ευρωβουλευτές της Ν.Δ., καταψήφισε το ψήφισμα για τη γενοκτονία στην ευρωβουλή, σε αντίθεση με την ευρωομάδα της Αριστεράς και τον ΣΥΡΙΖΑ, που στήριξαν το ψήφισμα τόσο στην Ολομέλεια, όσο και στις προπαρασκευαστικές συναντήσεις.

Η υποκρισία του κ. Μητσοτάκη δεν έχει τέλος!» υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.