Μαίνεται η κόντρα κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για εταιρείες Κασσελάκη, Novartis

 
Kasselakis-Marinakis

Ενημερώθηκε: 10/03/24 - 15:52

Κυβερνητικά σχολιάζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στην ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου χωρίς να απαντήσει, και μάλιστα με πηγές όσον αφορά στον κύριο Κασελάκη, σε συνέχεια ενός «πινγκ – πονγκ» ανακοινώσεων μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα για τις εταιρίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο εξωτερικό, αλλά και στην υπόθεση Novartis.

Ειδικότερα, κυβερνητικά στελέχη τονίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «πετάει την μπάλα στην εξέδρα», ενώ όσον αφορά στον κύριο Τσίπρα επισημαίνουν ότι «υπάρχει πλήρης σιωπή που υποδηλώνει ενοχή και άδειασμα ταυτόχρονα».

Για αμείλικτα ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις από τους Στέφανο Κασσελάκη και Αλέξη Τσίπρα, έκανε λόγο νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: «Η ικανότητά τους περιορίζεται στο να "συγκαλύπτουν" το πώς απέκτησε offshore εταιρείες η οικογένεια Μητσοτάκη»

«Μια… συγκλονιστική ανακάλυψη έκανε σήμερα ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, Παύλος Μαρινάκης: Έμαθε πως ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης είναι επιχειρηματίας! Είχε δραστηριοποιηθεί μάλιστα με αστακοκάραβα στις Η.Π.Α, όπως είχε αποκαλύψει ο ίδιος πριν από λίγες ημέρες σε συνέντευξη του!», αναφέρουν πηγές της Κουμουνδούρου σχετικά με δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Οι ίδιες κομματικές πηγές σχολιάζουν ότι «δεν μας κάνει βέβαια εντύπωση η καθυστέρηση με την οποία αντιλαμβάνονται τα πράγματα στο Μαξίμου. Όπως φαίνεται, η ικανότητά τους περιορίζεται στο να "συγκαλύπτουν" το πώς απέκτησε offshore εταιρείες η οικογένεια Μητσοτάκη».

Καταληκτικά σχολιάζουν: «Αν χρειαστούν βοήθεια πάντως, στη διάθεση τους. Ενδέχεται οι αστακοί του κυρίου Κασσελάκη σε κάποιο εξωχώριο ταξίδι τους, πριν τους ψαρέψουν, να είχαν "συναντήσει" κάποια από τις offshore της οικογένειας Μητσοτάκη …».

Υποκλοπές

Παράλληλα, στην υπόθεση των παρακολουθήσεων επανέρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με αφορμή τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τις ΗΠΑ στην Intellexa, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επικαλείται δύο σημερινά δημοσιεύματα στον Τύπο, για να τονίσει ότι επαληθεύονται οι προβληματισμοί του «πως η λίστα με τους στόχους του Predator έχει γίνει ‘μπαλάκι' μεταξύ της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών και της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ