Νίκος Νικολόπουλος: Μας καθηλώνουν στην θέση της ουραγού Περιφέρειας

 
Νίκος Νικολόπουλος: Μας καθηλώνουν στην θέση της ουραγού Περιφέρειας

Ενημερώθηκε: 31/07/19 - 14:26

Με αφορμή την κατάργηση του νόμου για την ίδρυση της Νομικής Σχολής, ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και επικεφαλής της «Νέας Πάτρας» Νίκος Νικολόπουλος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η ακαταμάχητη επιχειρηματολογία για την ίδρυση της Νομικής Σχολής στην Πάτρα υπέκυψε στην στείρα κυβερνητική άρνηση, για να μην διαταραχτούν παγιωμένες συμφεροντολογικές ισορροπίες στον χώρο των ΑΕΙ.

Η δυσμενής αυτή εξέλιξη προσβάλλει απροκάλυπτα το Πανεπιστήμιο της Πάτρας και ταυτόχρονα αφαιρεί την δυνατότητα για λιγότερο κοστοβόρες σπουδές στην Νομική από τα παιδιά 2.5 εκατομμυρίων Ελλήνων της ΝΔ Ελλάδος.

Η ανατροπή στο ζήτημα της Νομικής, σε συνδυασμό με την διαφαινόμενη πολύχρονη παράταση της ολοκλήρωσης των έργων Πατρών – Πύργου, είναι δύο αρνητικές εξελίξεις, που φοβάμαι ότι θα διατηρήσουν την Δυτική Ελλάδα στην θέση της ουραγού Περιφέρειας της Ευρώπης.

Με δύο αναπτυξιακά “εργαλεία” λιγότερα, για αρκετά χρόνια ακόμη η φτώχια θα “διαμένει” μόνιμα στην Δυτική Ελλάδα…

Δυστυχώς η Κυβέρνηση έχει κάνει κακή αρχή στην Αχαΐα και την ευρύτερη περιοχή, αφού όχι μόνο αφαιρεί “εργαλεία”, αλλά δεν προτείνει κιόλας αποτελεσματικά αν αναπτυξιακά αντίβαρα».