Ο Μαργαρίτης Σχοινάς, ο Προκόπης Παυλόπουλος και ο εκνευρισμός του Αντώνη Σαμαρά (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς, ο Προκόπης Παυλόπουλος και ο εκνευρισμός του Αντώνη Σαμαρά
Ενημερώθηκε: 10/09/19 - 23:35

Εσωκομματικές τριβές στη ΝΔ προκαλεί η τοποθέτηση του Μαργαρίτη Σχοινά ως αντιπροέδρου της Κομισιόν. Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για μια εθνικη επιτυχία η ανάληψη, για πρώτη φορά από τη χώρα μας, μιας τέτοιας υψηλής θέσης, το θέμα έχει προκαλέσει την έντονη δυσφορία του Αντώνη Σαμαρά.

Όπως είναι γνωστό τη θέση αυτή επιθυμούσε διακαώς να καταλάβει ο πρώην πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο Αντώνης Σαμαράς μετά την ανάληψη της κυβέρνησης από τη ΝΔ είχε συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στον οποίο είχε εκφράσει την επιθυμία να προταθεί από την χώρα μας ως ο νέος Επίτροπος.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες ο πρωθυπουργός τον ειπχε αποτρέψει με το επιχείρημα ότι δεν θα δοθεί αντιπροεδρία στην Ελλάδα.

Η δήλωση του Στέλιου Πέτσα

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας επιβεβαιώνοντας στην ουσία τις διαβουλεύσεις σχετικά με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε δηλώσει στις 20 Ιουλίου στον ΣΚΑΪ:

«Από τη στιγμή που δεν ήταν δυνατόν εμείς να εξασφαλίσουμε ένα χαρτοφυλάκιο αντιπροεδρίας στη νέα επιτροπή δεν υπήρχε κανένα ζήτημα ενδιαφέροντος από έναν πρώην πρωθυπουργό. Δεν μπορεί ένας πρώην πρωθυπουργός να είναι απλός επίτροπος σε μία επιτροπή».

 

Τελικά η Ελλάδα πήρε αντιπροεδρία όχι όμως με τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά με τον Μαργαρίτη Σχοινά.

Η εξέλιξη αυτή σύμφωνα πηγές από τη ΝΔ, ήταν μια «ψυχρολουσία» για τον πρώην πρωθυπουργό.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η δυσαρέσκεια του Αντώνη Σαμαρά γίνεται ακόμα πιο έντονη από τις πληροφορίες που του έρχονται ότι κερδίζει συνεχώς έδαφος στην Πειραιώς το σχέδιο να ξαναπροτείνει η ΝΔ ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον σημερινό και πετυχημένο Πρόεδρο, Προκόπη Παυλόπουλο.

Αντίδραση μέσω Antinews

 

Ενδεικτική της δυσαρέσκειας της πλευράς του πρώην πρωθυπουργού, είναι οι επιθετικές αναρτήσεις του «σαμαρικού» Antinews.gr.

Μάλιστα, σε μία ανάρτησή του, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της Κομισιόν για τον Μαργαρίτη Σχοινά, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Αναρωτιόμαστε γιατί το Μαξίμου και ο φιλοκυβερνητικός Τύπος πανηγυρίζουν για την φετινή ΔΕΘ.

Για τι ακριβώς αισθάνονται αμφότεροι περήφανοι;

Για τις οικονομικές εξαγγελίες που επιβεβαίωσαν πλήρως ότι ο Μητσοτάκης πήρε την σκυτάλη των συμφωνηθέντων με τους δανειστές από τον Τσίπρα, κι όταν κι αν θελήσουν θα χαλαρώσουν τα χαλινάρια της λιτότητας;

Για την ωμή παραδοχή ότι επί της ουσίας κορόιδεψε τους ψηφοφόρους με το μακεδονικό και τώρα που έκατσε στην αναπαυτική καρέκλα της εξουσίας δεν μπορεί να κάνει τίποτα καθώς αποτελεί συμφωνία του κράτους;

Για το γεγονός ότι πέρα από κάποιες επικοινωνιακές ατάκες δεν παρουσίασε κάτι το απτό προς λύση της μάστιγας του μεταναστευτικού;

Για την έλλειψη στρατηγικής και εξωτερικής πολιτικής που θα αποτρέψουν τον προκλητικό Σουλτάνο να εισβάλει στα εδάφη μας;»

ΠΗΓΗ: Πληροφορίες από το sofokleousin.gr