Οργισμένη αντίδραση της Παπακώστα : «Ως τι μιλάτε, ως "αβράκωτοι";»

Οργισμένη αντίδραση της Παπακώστα : «Ως τι μιλάτε, ως "αβράκωτοι";»
Ενημερώθηκε: 15/04/19 - 19:16

Σχολιάζοντας , Στην αντεπίθεση πέρασε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα, σχολιάζοντας τις αναφορές στη Μαρία Αντουανέτα,  με αφορμή τη δήλωσή της για τα Εξάρχεια. Η κ. Παπακώστα σε ανάρτησή της στο Facebook αναφέρει:

«Όσοι θυμήθηκαν την Μαρία Αντουανέτα, ως τι μιλούν; Ως sans cullotes; (σ.σ.: "Αβράκωτοι", ο όρος sans cullotes, την περίοδο της Γαλλικής Επανάστασης αναφερόταν στους προερχόμενους από την εργατική τάξη) Ανοιχτοί από παντού, δίχως αίσθηση της ευθύνης τους. Είναι δε και αφελείς. Στις άστοχες επιθέσεις τους εναρμονίζονται ακραίοι της Πειραιώς και του ΠΑΣΟΚ μαζί με τους παλιούς εμβληματικούς τους, που τους έφυγε η σημαία στα Ίμια. Όσο για το Αντουανέτα, ας ρωτήσουν τον καθρέφτη τους...».

Διαβάστε σχετικά: Για την Κατερίνα Παπακώστα τα Εξάρχεια είναι κέντρο τέχνης και πολιτισμού

 

Σημειώνεται ότι σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Κατερίνα Παπακώστα ερωτηθείσα για τα Εξάρχεια, μίλησε για «μία ιστορική γειτονιά της Αθήνας», «κέντρο τέχνης και πολιτισμού, την οποία η δική μου πολιτική οπτική την βλέπει ως Μονμάρτη της πρωτεύουσας -και όχι ως πολύπαθη περιοχή-, η οποία έχει γνωρίσει την εγκατάλειψη της Πολιτείας, εδώ και αρκετές δεκαετίες...».

 

Κατερίνα Παπακώστα για τα επεισόδια: Δεν χάθηκε ο κόσμος

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ