Π.Καμμένος: Επενδύσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε οικολογικές καταστροφές δεν τις χρειάζεται η χώρα

 
Π.Καμμένος: Επενδύσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε οικολογικές καταστροφές δεν τις χρειάζεται η χώρα

Ενημερώθηκε: 11/09/17 - 10:33

«Δεν είναι ευχάριστη η αποχώρηση της ElDorado από την Ελλάδα... Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως εάν σεβαστούν τους κανόνες και πείσουν πως η επένδυση δεν θα επιβαρύνει περιβαλλοντικά και δεν θα κινδυνεύσει ο τουρισμός της Χαλκιδικής, ότι οι επιφανειακές εξορύξεις, η καταστροφή των δασών δεν θα υπάρξουν τότε θα ήμουν ευτυχής... Χαρούμενος θα ήμουν πάρα πολύ εάν η εταιρεία επιβεβαίωνε πως δεν θα υπάρξει περιβαλλοντική καταστροφή για την περιοχή της Χαλκιδικής. Επενδύσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε οικολογικές καταστροφές δεν τις χρειάζεται η χώρα... Δεν είμαι εγώ αυτός που θα κρίνει εάν τηρείται η νομοθεσία. Μακάρι να καθίσουν στο τραπέζι και να συνεχιστεί η επένδυση» δήλωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Π. Καμμένος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ σημείωσε πως στο παρελθόν ακουλουθήθηκαν πρακτικές «με "δώρα -χάντρες" στους ιθαγενείς, αγορά περιπολικών για την ΕΛΑΣ, εξαγορά τοπικού σταθμού για να πειστεί η τοπική κοινωνία, κ.ά.».

«Παραμένω πιστός στη ρήση του Κ. Καραμανλή ότι δεν συνεργάζομαι με τα άκρα... Δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθώ στον ίδιο χώρο με τους κ. Βορίδη και Γεωργιάδη» είπε ο κ. Καμμένος, ερωτηθείς εάν υπάρχει ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας με τη ΝΔ. Ανέφερε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης όφειλε να διορθώσει το λάθος Σαμαρά και να σταματήσει ο εναγκαλισμός με τις ακραίες ομάδες.

Υπογράμμισε ότι εδώ και τρία χρόνια που συνεργάζεται με τον κ.Τσίπρα «δεν έχει στεναχωρηθεί ποτέ» και σημπλήρωσε: «η στάση μας είναι πολύ έντιμη και οι απόψεις μας έχουν γίνει απόλυτα σεβαστές. Αυτά τα τρία χρόνια που είμαστε μαζί με τον κ. Τσίπρα δεν έχουμε φτάσει ούτε μία φορά σε ένταση. Φυσικά και έχουμε διαφωνίες με υπουργούς, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για το καλό του τόπου».

Υποστήριξε πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έπρεπε να ακολουθήσει την τακτική Μεϊμαράκη που ψήφισε το 2015 τα μέτρα με τους δανειστές και να συμβάλει στην εθνική ομοψυχία για την έξοδο από τα μνημόνια.

Χαρακτήρισε άδικο φόρο τον ΕΝΦΙΑ ειδικά για ακίνητα που δεν παράγουν εισόδημα, όπως είπε, και συνέχισε: «μακάρι να μπορούσαμε να τον καατργήσουμε χθες». Προανήγγειλε ότι στην αυριανή συνέντευξη Τύπου θα παρουσιάσει δυο νομοσχέδια για ειδικό φορολογικό καθεστώς για μη μόνιμους κατοίκους της χώρας και φορολογικά κίνητρα για επιχειρήσεις που επενδύουν στη χώρα.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό ο κ. Καμμένος δήλωσε: «κάναμε ό,τι έπρεπε, σε συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς, ώστε να μην γίνει η Ελλάδα μία χώρα τράνζιτ τρομοκρατών και κάναμε ότι μπορούσαμε από την πλευρά μας να προστατεύσουμε τους πρόσφυγες από τη Συρία που οφείλαμε να στηρίξουμε».