Πολιτική κόντρα προκάλεσε η δήλωση Σκέρτσου για τη εισαγγελέα της δίκης Τοπαλούδη

Πολιτική κόντρα προκαλέσε η δήλωση Σκέρτσου για τη εισαγγελέα της δίκης Τοπαλούδη
Ενημερώθηκε: 14/05/20 - 21:34

Δίκη Τοπαλούδη - Άκης Σκέρτσος: Πολιτική αντιπαράθεση προκάλεσε η ανάρτηση του Άκη Σκέρτσου στα social media, για τη τοποθέτηση της εισαγγελέως στη δίκη της Ελένης Τοπαλούδη. Στην ανάρτησή του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, είχε γράψει, μεταξύ άλλων, ότι «τα δικαστήρια δεν είναι "λαϊκή απογευματινή". Άλλο η ενσυναίσθηση, αναγκαίο στοιχείο για μια ισορροπημένη δικαστική κρίση, και άλλο η ταύτιση».

Η δήλωση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις και ο κ. Σκέρτσος επανήλθε στο θέμα, με νέα τοποθέτησή του:

«Σέβομαι και τιμώ την ευθυκρισία κάθε δικαστή», ανάφερει σε δήλωσή του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ,  Άκης Σκέρτσος, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης για τη δίκη Τοπαλούδη. Αφού εκφράζει τη λύπη του που η εν λόγω ανάρτηση παρερμηνεύθηκε, επαναλαμβάνει την ευχή του «οι γονείς της άτυχης κοπέλας να λάβουν την ηθική δικαίωση που τους οφείλει η δικαιοσύνη και η πολιτεία. Και οι ένοχοι την τιμωρία που τους αξίζει» δήλωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ.

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, ζήτησε την αποπομπή του κ. Σκέρτσου.

«Ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό κ. Σκέρτσος προφανώς αδυνατεί να κατανοήσει τον ρόλο του. Η δημόσια τοποθέτησή του για την εν εξελίξει δίκη Τοπαλούδη που συγκλονίζει το πανελλήνιο δεν είναι προφανώς "η σκέψη ενός πολίτη στην προσωπική του σελίδα", όπως ισχυρίζεται. Πρόκειται για ωμή παρέμβαση στην ανεξαρτησία της ελληνικής δικαιοσύνης από τον πιο στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού. Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να τον αποπέμψει αμέσως, ώστε να μπορεί επιτέλους ο κ. Σκέρτσος να σχολιάζει την επικαιρότητα στο Facebook ως απλός πολίτης», δήλωσε ο κ. Χαρίτσης.