Προσφυγικό και οικονομική κρίση στην Ελλάδα θα συζητήσουν Ομπάμα και Μέρκελ

Προσφυγικό και οικονομική κρίση στην Ελλάδα θα συζητήσουν Ομπάμα και Μέρκελ
Ενημερώθηκε: 15/04/16 - 12:46

Την Κυριακή 23 Απριλίου, ακριβώς μία εβδομάδα πριν το Πάσχα, ο Μπάρακ Ομπάμα θα συναντηθεί με την Α. Μέρκελ στο Αννόβερο για το προσφυγικό και την οικονομική κρίση στην Ελλάδα.

Νέα παρέμβαση με υψηλότατο συμβολισμό για την Ελλάδα επιχειρεί ο Αμερικανός Πρόεδρος με την συνάντηση του με την Γερμανίδα Καγκελάριο. Η συνάντηση των 2 ηγετών έχει κλειδώσει και σύμφωνα με αξιωματούχους του Λευκού Οίκου 2 είναι τα θέματα που θα κυριαρχήσουν, το προσφυγικό και η οικονομική κρίση στην Ελλάδα.

Οι Αμερικανοί επιμένουν να ζητούν ελάφρυνση χρέους για την Ελλάδα καθώς σύμφωνα με τον αναπληρωτή σύμβουλο ασφάλειας του Λευκού Οίκου Μπεν Ρόουντς ''για να γίνει βιώσιμο το ελληνικό χρέος θα πρέπει η συμφωνία να περιλαμβάνει και ελάφρυνση του χρέους''.

Ο ανώτερος διευθυντής ευρωπαϊκών υποθέσεων Τ. Κύπτσαν, δήλωσε ότι θα συζητηθεί ξεχωριστά η συνεργασία των δύο χωρών με την Ελλάδα, καθώς η αμερικανική κυβέρνηση εκτιμά ότι η Ελλάδα είναι από τις χώρες που επωμίζεται υπερβολικό βάρος, και θεωρεί ότι θα πρέπει να τη βοηθήσουν στη διαχείριση και τη φιλοξενία των μεταναστών που βρίσκονται στην χώρα.

Διαβάστε τις δηλώσεις του αμερικανού αξιωματούχου σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του Λευκού Οίκου

«Θα ήθελα να προσθέσω μόνο ότι νομίζω ότι εμείς πιστεύουμε ότι η καγκελάριος Μέρκελ επέδειξε τολμηρό ηγετικό ρόλο στην αντιμετώπιση της κρίσης των προσφύγων, και ο Πρόεδρος θέλει να προσφέρει πολιτική στήριξη επειδή το έκανε αυτό, και στη συνέχεια να συνεργαστεί μαζί της για να βεβαιωθεί ότι το νέο σύστημα με την Τουρκία για την αντιμετώπιση του προσφυγικού είναι αποτελεσματικό.
Και εκεί θα συζητήσουν την επιχείρηση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, σε συνεργασία με την Τουρκία για να αντιμετωπιστούν τα δίκτυα διακινητών, που είναι υπεύθυνα για τη ροή προσφύγων προς την Ευρώπη και την Ελλάδα.

Νομίζω ότι θα πρέπει επίσης να εξετάσουμε πως θα εργαστούμε με την Ελλάδα, γιατί η Ελλάδα επίσης έχει επωμιστεί ένα υπέρμετρο μερίδιο του βάρους για το προσφυγικό. Και πρέπει να βοηθήσουμε την Ελλάδα με την επεξεργασία και με τη φιλοξενία των προσφύγων που βρίσκονται εκεί. Επίσης να καταλήξουμε σε ένα βιώσιμο σχέδιο για την ελληνική οικονομία. Επίσης θα γίνει με την κ. Μέρκελ μια μεγαλύτερη συζήτηση σχετικά με την αντιμετώπιση του προβλήματος των προσφύγων σε μια ευρύτερη παγκόσμια βάση».

Σχετικά θέματα: Αμερικανική βοήθεια στο Αιγαίο!

Σημείο κλειδί το πρωτογενές πλεόνασμα, δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ