Στο Βερολίνο εσπευσμένα ο Τσίπρας μετά τις παροχές

Ο Αλέξης Τσίπρας μεταβαίνει στο Βερολίνο για να κάμψει την έντονη  δυσαρέσκεια των Θεσμών
Ενημερώθηκε: 09/12/16 - 22:07

Σίγουρα δεν είναι τυχαίο το γεγονός  ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας  επισκέπτεται το Βερολίνο αμέσως μετά τις εξαγγελίες για 13η σύνταξη και αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ, κάτι που φαίνεται ότι προκάλεσε εκνευρισμό στους Θεσμούς.

Ετσι, στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας τόσο ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας όσο και ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος θα βρεθούν στη γερμανική πρωτεύουσα.

Αυτό έγινε γνωστό το απόγευμα της Παρασκευής από ελληνικές διπλωματικές πηγές στο Βερολίνο. Σύμφωνα με αυτές τις πηγές, ο κ. Τσακαλώτος θα βρίσκεται στο Βερολίνο στις 15-16 Δεκεμβρίου και στις 16-17 θα ακολουθήσει ο Αλέξης Τσίπρας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι δύο Έλληνες πολιτικοί θα λάβουν μέρος στο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Όμως, η επίσκεψη των δύο στο Βερολίνο δεν θεωρείται καθόλου τυχαία και σημαντικό ρόλο παίζει το γεγονός πως μία ημέρα νωρίτερα θα διεξαχθεί η Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα και του ΕυκλείδηΤσακαλώτου στο Βερολίνο δεν ήταν προγραμματισμένη και είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν έκτακτες συναντήσεις με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ και τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Β. Σόιμπλε.

Σχετικά Θέματα:

Τι επιδιώκει ο πρωθυπουργός προκαλώντας μία σύγκρουση με τους πιστωτές

''13η σύνταξη'': Ποιοί θα πάρουν το ''δώρο'' Τσίπρα και πότε – Αναλυτικά παραδείγματα!

Διάγγελμα παροχολογίας από τον Αλέξη Τσίπρα με "άρωμα εκλογών" (ΒΙΝΤΕΟ)

13η σύνταξη: Από που θα βρεθούν τα λεφτά για τα ''δώρα'' Τσίπρα στους χαμηλοσυνταξιούχους!


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα δεν είχαν καμία θετική ανταπόκριση από τους Θεσμούς, κάτι που δημιουργεί εμπόδια στις διαπραγματεύσεις για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης. Επιπροσθέτως, με αφορμή τα εμπόδια στη διαπραγμάτευση το Μαξίμου ολοένα και μιλά για πολιτική απόφαση στο υψηλότερο επίπεδο και δεν αποκλείεται αυτή η επίσκεψη στο Βερολίνο να έχει και έναν τέτοιο στόχο.