Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ για αλλαγές στην ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων

Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ για αλλαγές στην ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων
Ενημερώθηκε: 17/01/20 - 07:54

«Στις 12:15 θα συνεδριάσει υπό τον πρωθυπουργό το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) με θέμα τις τακτικές κρίσεις των αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων», σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από τους συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη το απόγευμα της Πέμπτης.

Έξι μήνες μετά τις εκλογές, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αποφασίζει σήμερα για την ανανέωση της θητείας των αρχηγών Γενικών Επιτελείων σε μια συγκυρία που η Τουρκία έχει θέσει στο τραπέζι το μέγιστο των διεκδικήσεών της έναντι της Ελλάδας και προαναγγέλλει σεισμικές έρευνες στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Καστελόριζου εντός του 2020.

Θα παραμείνουν στις θέσεις τους ή θα αποστρατευθούν, οι υπόλοιποι τρεις αρχηγοί; Πόσο μεγάλες θα είναι οι αλλαγές;

Ο νυν αρχηγός ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου έχει συμπληρώσει έναν χρόνο ως επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ανέλαβε με απόφαση ΚΥΣΕΑ στις 25/01/2019) και προηγουμένως είχε υπηρετήσει επί διετία ως αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.

Εναν χρόνο βρίσκονται στις θέσεις τους οι αρχηγοί του Γενικού Επιτελείου Στρατού αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς και του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης.