Τσίπρας: Πρέπει και να διορθώσουμε δυσλειτουργίες και να αλλάξουμε νοοτροπίες

Τσίπρας: Πρέπει και να διορθώσουμε δυσλειτουργίες και να αλλάξουμε νοοτροπίες
Ενημερώθηκε: 05/11/16 - 14:11

Ότι πρέπει να διορθωθούν οι δυσλειτουργίες, αλλά και να αλλάξουν οι νοοτροπίες διαμήνυσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με δήλωσή του μετά το τέλος της ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός μίλησε για «νέο ξεκίνημα» ώστε να «τερματιστούν τελευταία κρίσιμα μέτρα ενός μαραθωνίου».
Η δήλωσε έχει ως εξής:

«Έχουμε την ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα, για να πάρουμε την απαραίτητη ώθηση, προκειμένου να διανύσουμε τα τελευταία κρίσιμα μέτρα ενός μαραθωνίου που όμως ο τερματισμός του θα μας βγάλει σε ένα ξέφωτο. Το ξέφωτο της ανάπτυξης που προβλέπεται πολύ υψηλή για το 2017, η οποία όμως για να έλθει «συν Αθηνά και χείρα κίνει.

Πρέπει και εμείς να διορθώσουμε δυσλειτουργίες, να αλλάξουμε νοοτροπίες, να επιταχύνουμε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου η χώρα μας να βγει επιτέλους από αυτή την πολυετή κρίση.

Έγιναν οι απαραίτητες τομές και επιλογές στο κυβερνητικό σχήμα, υπάρχει το στοιχείο της ανανέωσης και ηλικιακά και σε πρόσωπα και σε δομές. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες και όλους όσοι τίμησαν την κυβέρνησή μου και δεν βρίσκονται σήμερα στην ορκωμοσία, όχι γιατί απέτυχαν, αλλά γιατί επιλέχτηκαν απαραίτητες τομές και αλλαγές.

'Αλλωστε, το έχουμε δηλώσει αυτό από την πρώτη στιγμή, ο καθένας από όποιο μετερίζι δουλεύει για το συλλογικό καλό».

Διαβάστε επίσης: 

Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης (ΦΩΤΟ)