Το Fast Forward Festival επιστρέφει σε Αθήνα και Πειραιά και ξυπνά τον... τρόμο!

Το Fast Forward Festival επιστρέφει σε Αθήνα και Πειραιά και ξυπνά τον... τρόμο!
Ενημερώθηκε: 01/05/17 - 17:35

Το Fast Forward Festival της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση φέρνει κάθε χρόνο στην πόλη ό,τι πιο φρέσκο και πειραματικό από το πεδίο των παραστατικών τεχνών παγκοσμίως.

Πρόκειται για ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και συναρπαστικά φεστιβάλ της Αθήνας.

Δείτε μερικές από τις προτάσεις του φεστιβάλ:

3-7 & 9-10 Μαΐου 2017: Brett Bailey Sanctuary

Σε συμπαραγωγή με τη Στέγη και σε παγκόσμια πρεμιέρα στην Αθήνα, θα δούμε τη νέα περφόρμανς-εγκατάσταση του Νοτιοαφρικανού σκηνοθέτη και εικαστικού που τάραξε τα παγκόσμια ύδατα της τέχνης με το Exhibit B, το οποίο είδαμε στο περσινό Fast Forward Festival.

Μέγας ουμανιστής και επικριτής της μετα-αποικιοκρατικής Ευρώπης, ο Μπρετ Μπέιλυ εμπνέεται από το μύθο του Μινώταυρου και στήνει μια λαβυρινθώδη εγκατάσταση – μια σουρεαλιστική περιήγηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση της κρίσης.

Φυλακή, άσυλο, ναός ή θυσιαστήριο, το Sanctuary, με μια ιερατική εικαστικότητα, εκθέτει τις χαμένες, απειλούμενες και ποθητές οικίες του σήμερα, μέσα από μια σειρά ζωντανών ταμπλό, φορτωμένων με συμβολισμούς.

«Κάτοικοί» τους, οχτώ άνθρωποι –πρόσφυγες, μετανάστες, ακτιβιστές και διερμηνείς– ηλικίας 20-70 ετών.

Παγκόσμια πρεμιέρα: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση / Fast Forward Festival
Χώρος: Πέτρινη Αποθήκη, ΟΛΠ – Πύλη Ε2, Λιμάνι Πειραιώς

3-8 Μαΐου 2017:  Daniel Wetzel (Rimini Protokoll) Evros Walk Water 1 & 2

Σε παγκόσμια πρεμιέρα στην Αθήνα, η κορυφαία γερμανική ομάδα «θεάτρου της πραγματικότητας» στήνει ένα ευφάνταστα στοχαστικό οπτικοακουστικό χάπενινγκ-ντοκιμαντέρ, για μικρούς και μεγάλους, συνδέοντας την περιπέτεια έξι ασυνόδευτων παιδιών-μεταναστών με τη μουσική φαντασία του John Cage και το λόγο περί ελευθερίας.

Έξι ανήλικοι πρόσφυγες από το Ιράκ, το Αφγανιστάν και τη Συρία, που πρωτοσυναντήθηκαν με τον Ντάνιελ Βέτσελ στην Αθήνα το 2015, από τους νέους προορισμούς τους ανά την Ευρώπη γίνονται οι μαέστροι, αλλά και οι άτυποι εισηγητές των θεατών σε έναν ουσιαστικό διάλογο για τα όρια της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης.

Παγκόσμια πρεμιέρα: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση / Fast Forward Festival
Χώρος: Εκθεσιακός Χώρος Στέγης -1

Δείτε αναλυτικά ολόκληρο το πρόγραμμα του FF4 εδώ