Στον αέρα ο τελικός Κυπέλλου – Σήμερα η τελική λύση

Στον αέρα ο τελικός Κυπέλλου – Σήμερα η τελική λύση
Ενημερώθηκε: 05/05/17 - 11:50

Λίγες ώρες πριν τον αγώνα και ο τελικός Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό στάδιο βρίσκεται στον αέρα. Οριστική απόφαση για το τι μέλλει γενέσθαι θα παρθεί σήμερα το πρωί.

Μετά το φιάσκο που ανέδειξε και την τραγική ανοργανωσιά που αναδείχτηκε, όλοι οι εμπλεκόμενοι προσπαθούν την ύστατη στιγμή να βρουν λύση για τη διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου.

Οι συσκέψεις επί συσκέψεων του υφυπουργού αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη με ΕΠΟ, ΕΛ.ΑΣ., ΠΑΕ ΑΕΚ, ΠΑΟΚ δεν οδήγησαν - ως τα ξημερώματα - σε οριστική απόφαση. Αυτή θα παρθεί και θα ανακοινωθεί σήμερα (Παρασκευή 5/5) το πρωϊ, Όπως ενημέρωσε λίγο πριν τις 4.30 η ΓΓΑ.

Η σχετική ανακοίνωση, αναφέρει:

«Με βάση την τήρηση των κανόνων της νομιμότητας και την ασφάλεια των πολιτών πραγματοποιήθηκαν και συνεχίζουν να βρίσκονται σε εξέλιξη, διαβουλεύσεις όλων των εμπλεκόμενων μερών (ΕΛΑΣ, ΕΠΟ, ομάδες) ούτως ώστε να μπορέσει να ξεπεραστεί το πρόβλημα των μη αριθμημένων εισιτηρίων, που υπάρχει στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και εμποδίζει την διεξαγωγή του Τελικού Κυπέλου Ποδοσφαίρου. Αναμένουμε την τελική πρόταση από τη διοργανώτρια Αρχή η οποία θα εξασφαλίζει τόσο την τήρηση της κείμενης νομοθεσίας, όσο και την ασφάλεια των θεατών αλλά και την ελάχιστη, κατά το δυνατόν, ταλαιπωρία τους. Το πρωί θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις».

Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση, ο υφυπουργός Αθλητισμού πήρε πίσω την απόφαση περί αναβολής και αναζητεί «σολομώντεια λύση» ώστε να διεξαχθεί νομότυπα ο τελικός του κυπέλλου, όπως έχει οριστεί, το Σάββατο στο Πανθεσσαλικό.

Τόσο οι άνθρωποι της Ένωσης, όσο και του "Δικεφάλου του Βορρά" θέλουν να διεξαχθεί το παιχνίδι στην προγραμματισμένη μέρα (Σάββατο, 6/5 στις 20:30) και ασκούν πιέσεις προς αυτή την κατεύθυνση στον Γιώργο Βασιλειάδη.

ΝΔ: «Υπόλογη η Κυβέρνηση για το νέο φιάσκο στο ποδόσφαιρο»

Η αναπληρωτής Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Αθηνών, κυρία Άννα Καραμανλή, έκανε την ακόλουθη δήλωση με αφορμή τα όσα έγιναν τις τελευταίες ώρες γύρω από τον τελικό του Κυπέλλου στο ποδόσφαιρο

«Το ελληνικό ποδόσφαιρο πέφτει, μια ακόμη φορά, θύμα της ανικανότητας και της ανευθυνότητας αυτών που έχουν αναλάβει τις τύχες του.

Ο τελικός του Κυπέλλου, που σε κάθε προηγμένη χώρα είναι μια αθλητική γιορτή, στην Ελλάδα έχει γίνει συνώνυμη του μπάχαλου και της προχειρότητας.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού αποφάσισε να ασχοληθεί με τις συνθήκες διεξαγωγής του τελικού του Κυπέλλου μόλις δύο ημέρες πριν τον αγώνα. Για να ανακαλύψει ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια όσων θα βρεθούν στο γήπεδο και να καταλήξει – μετά από ολονύκτιο θέατρο του παραλόγου – στην απόφαση αναβολής του τελικού.

Για να την πάρει πίσω στη συνέχεια και να δηλώσει ότι θα αποφασίσει ... προσεχώς. Λες και έχουν εκλείψει μέσα σε λίγες ώρες τα προβλήματα ασφαλείας που επικαλέστηκε.

Βρισκόμαστε ένα 24ωρο πριν τον τελικό και κανείς δεν μπορεί να δηλώσει υπεύθυνα αν αυτός θα διεξαχθεί και υπό ποιες συνθήκες.

Οι ευθύνες για το φιάσκο, που διασύρει για δεύτερη συνεχή χρονιά τη χώρα μας διεθνώς, έχουν ονοματεπώνυμο και βαραίνουν τόσο τον Υφυπουργό Αθλητισμού όσο και την ανεκδιήγητη Διοικούσα Επιτροπή της Ε.Π.Ο. Αυτούς που υπόσχονταν ότι θα φτιάξουν το ελληνικό ποδόσφαιρο και το οδήγησαν στον πάτο.

Ας γνωρίζουν και οι δύο ότι υπάρχει και αξιοπρεπής δρόμος. Ο δρόμος της παραίτησης».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΙΡΟΣ 5/5/2017: Άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες