Τέλος στο θρίλερ στην υπόθεση Τζόκοβιτς από ώρα σε ώρα

 
Τέλος στο θρίλερ στην υπόθεση Τζόκοβιτς από ώρα σε ώρα

Ενημερώθηκε: 13/01/22 - 08:32

Από ώρα σε ώρα θα γίνει γνωστή η απόφαση της αυστραλιανής κυβέρνησης για την τύχη του Τζόκοβιτς δίνοντας τέλος στο θρίλερ των τελευταίων ημερών.

Ο υπουργός Μετανάστευσης της Αυστραλίας Αλεξ Τζορτζ Χοκ θα αποφανθεί για το κατά πόσο ο νούμερο ένα τενίστας στη διεθνή κατάταξη θα παραμείνει στην χώρα, άρα θα έχει και την δυνατότητα να λάβει μέρος στο Australian Open. Εάν ο Χοκ ακυρώσει εκ νέου τη βίζα του Τζόκοβιτς, τότε ο τενίστας θα οδηγηθεί σε απέλαση από τη χώρα.

Πάντως η κλήρωση του τουρνουά παρότι άλλαξε ώρα, πραγματοποιήθηκε και ο Τζόκοβιτς κληρώθηκε με τον Σέρβο συμπατριώτη του Μίομιρ Κεσμάνοβιτς.

Νωρίτερα, ο Αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον γνωστοποίησε ότι ο Χοκ εξετάζει την ακύρωση της βίζα του Τζόκοβιτς, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες πληροφορίες για τις προθέσεις της κυβέρνησης.

Επανέλαβε πάντως με νόημα ότι οι μη εμβολιασμένοι αλλοδαποί υπήκοοι δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στη χώρα εκτός εάν έχουν έγκυρη ιατρική εξαίρεση.

Η παραδοχή Τζόκοβιτς

Η παραδοχή του Σέρβου τενίστα ότι, παρ’ όλο που ήξερε πως νοσούσε από κορωνοϊό δεν έμεινε σε καραντίνα, έχει κάνει ακόμα και φανατικούς υποστηρικτές του να τον κατακρίνουν.

Ο κορυφαίος τενίστας της παγκόσμιας κατάταξης, με ανάρτησή του σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης παραδέχτηκε ότι γνώριζε πως έχει προσβληθεί από κορωνοϊό όταν φωτογραφήθηκε για γαλλικό ΜΜΕ, αλλά το έκανε «για να μην απογοητεύσει τον δημοσιογράφο», ενώ παραδέχτηκε ότι αφού είχε έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα φωτογραφήθηκε με παιδιά.

Σε ό,τι αφορά το λάθος στην ταξιδιωτική δήλωση επέρριψε την ευθύνη στον ατζέντη του και εξέφρασε τον σεβασμό του προς την κυβέρνηση της Αυστραλίας.

«Ήταν πάντα τιμή μου να παίζω στο Οπεν της Αυστραλίας. Είναι μία διοργάνωση που αγαπάνε όλοι και θα έχω την ευκαιρία να ανταγωνιστώ με τους καλύτερους στον κόσμο, μπροστά σε μερικούς από τους καλύτερους φιλάθλους στον κόσμο», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Με την υπόθεση του Νόβακ Τζόκοβιτς ασχολούνται στην Αυστραλία τόσο το υπουργείο Εσωτερικών όσο και αυτό της Μετανάστευσης, ενώ και η πρωθυπουργός της Σερβίας Ανα Μπρνάμπιτς, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, επεσήμανε ότι για τα γεγονότα αυτά ο μεγάλος τενίστας θα κληθεί να λογοδοτήσει.

Ο Ελληνοαυστραλός υπουργός Μετανάστευσης Αλεξ Τζορτζ Χοκ, όπως φάνηκε αυτές τις ημέρες, δεν βιάστηκε να πάρει απόφαση εάν θα ακυρώσει ή όχι τη βίζα του αθλητή, καθώς θέλησε να ζυγίσει όλες τις παραμέτρους.