Μόνο το 2022 πραγματοποιήθηκαν 338.511 μεταβιβάσεις ακινήτων με συνολικό τίμημα 27,74 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 42.613 εξοφλήθηκαν αποκλειστικά με μετρητά
«Μιλάμε για μια μείωση στο κόστος στέγασης της τάξης του 8,5%, κάτι που δεν είναι αμελητέο», ανέφερε στο ΕΡΤΝews ο Βασίλης Αστεριάδης, εκτιμητής ακινήτων και γνώστης της κτηματαγοράς με αφορμή την οικονομική ενίσχυση που ανακοίνωσε η κυβέρνηση στους μισθωτές προσθέτοντας ότι «ένα ενοίκιο τον χρόνο θα το γλιτώσουν που είναι μια πραγματική ανακούφιση».
Κάτοικοι του Έβρου καταγγέλλουν στον ΑΝΤ1 έξαρση των αγορών ακινήτων από τουρκικά συμφέροντα στα χωριά τους στον απόηχο της ερώτησης που κατέθεσαν οι 11 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.
Οι βουλευτές καλούν την κυβέρνηση να λάβει μέτρα για να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο κατευθυνόμενων αγορών ακινήτων σε ευαίσθητες εθνικά περιοχές, όπως η Θράκη και τα νησιά
Τις απαντήσεις που ψάχνουν οι αγοραστές ακινήτων σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις απαλλαγής από το φόρο μεταβίβασης, στην περίπτωση αγοράς πρώτης κατοικίας, επιχειρεί να δώσει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), μέσα από έναν αναλυτικό οδηγό ερωτήσεων και απαντήσεων
Απαλλάσσονται από τα όποια χρέη τους από δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού οι ιδιοκτήτες ακινήτων τα οποία δεν ηλεκτροδοτούνται και παραμένουν κλειστά.
Το αντικείμενο του έργου αφορά στον σχεδιασμό, υλοποίηση, θέση και υποστήριξη της παραγωγικής λειτουργίας του Ενιαίου Μητρώου Ακινήτων και επιδιώκει τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος
Το νέο πρόγραμμα "Αναβαθμίζω το σπίτι μου" προβλέπει χορήγηση άτοκου δάνειου από 5.000 έως 25.000 ευρώ, για εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης σε κύριες και εξοχικές κατοικίες
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, οι ονομαστικές τιμές των κατοικιών αυξήθηκαν κατά 7,8% σε ετήσια βάση το τρίτο τρίμηνο του έτους και κατά 9,2% σε ετήσια βάση στο εννεάμηνο του 2024.
Μια ακόμα ψηφιακή εφαρμογή τίθεται από το Μάρτιο στη διάθεση των πολιτών, με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης. Θα αφορά στην αγορά ακινήτων, αποτυπώνοντας την πραγματική τους αξία, ενώ σε δεύτερο στάδιο θα επεκταθεί και στα ενοίκια.
Ευκολότερη καθίσταται σταδιακά η άσκηση στεγαστικής πολιτικής, καθώς και ο εντοπισμός φορολογουμένων που κρύβουν εισοδήματα από ενοίκια ή έχουν αποκρύψει ακίνητα ή έχουν δηλώσει μικρότερη επιφάνεια για να γλιτώσουν ΕΝΦΙΑ, φόρο εισοδήματος, τεκμήρια και τέλη, ενόψει των νέων παρεμβάσεων που προωθεί η κυβέρνηση.