Νέα τρομακτική εφαρμογή από το Facebook

Νέα τρομακτική εφαρμογή από το Facebook
Ενημερώθηκε: 20/12/17 - 12:59

Μια νέα τρομακτική επιλογή έφερε το Facebook με την έννοια της ιδιωτικής ζωής πλέον να ελαχιστοποιείται όλο και περισσότερο στα social media. Όπως ανακοίνωσε το Facebook θα διατίθενται πλέον προαιρετικά όπως υπογραμμίζουν, νέα εργαλεία που θα βοηθούν τους χρήστες του να «διαχειρίζονται καλύτερα την ταυτότητά τους, μέσω αναγνώρισης προσώπου».

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση στο Newsroom του Facebook από τον Γιοακίν Κουϊνονέρο Καντέλα, διευθυντή Applied Machine Learning, αποτελεί την ίδια τεχνολογία που χρησιμοποιείται όταν ένας χρήστης θέλει να κάνει tag («ετικέτες») σε φωτογραφίες ή βίντεο. «Τα χαρακτηριστικά αυτά σας βοηθούν να βρείτε φωτογραφίες στις οποίες δεν είστε tagged και να βρείτε πότε άλλοι ίσως να προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν την εικόνα σας ως φωτογραφία προφίλ τους. Επίσης, εισάγουμε έναν τρόπο για τους ανθρώπους με προβλήματα όρασης να μαθαίνουν περισσότερα για το ποιοι βρίσκονται στις φωτογραφίες τις οποίες συναντούν στο Facebook». Αυτές οι νέες λειτουργίες, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν περιλαμβάνονται ο Καναδάς και η ΕΕ, όπου «αυτή τη στιγμή δεν προσφέρουμε τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου».

Σύμφωνα με τον Καντέλα, χρήστες είπαν πως τους φαίνεται πιο εύκολο να διαχειρίζονται την αναγνώριση προσώπου μέσω μιας απλής ρύθμισης, «οπότε φέρνουμε σε αυτά τα εργαλεία μια απλή επιλογή “on/off”». «Αν οι ρυθμίσεις προτάσεων ετικέτας είναι στο “καμία’, τότε η default ρύθμιση αναγνώρισης προσώπου θα είναι στο off, και θα παραμένει έτσι μέχρι να αποφασίσετε να την αλλάξετε».

Τι σημαίνει αυτό; Στη περίπτωση όπου ο χρήστης βρίσκεται σε μια φωτογραφία και «είναι μέρος του πλήθους στο οποίο απευθύνεται αυτή» το Facebook θα τον ενημερώνει. Εκεί θεωρητικά υπάρχει η επιλογή στο Facebook να το ελέγξετε.

Όπως σημειώνει ο Καντέλα: «έχετε τον έλεγχο της εικόνας σας στο Facebook και μπορείτε να κάνετε επιλογές όπως το αν θέλετε να κάνετε tag τον εαυτό σας, αν δεν το θέλετε, ή να απευθυνθείτε σε αυτόν που ανέβασε τη φωτογραφία σε περίπτωση που έχετε προβληματισμούς», υπογραμμίζοντας ότι «πάντα σεβόμαστε το privacy setting που επιλέγουν οι χρήστες όταν ανεβάζουν φωτογραφίες στο Facebook, και δεν θα λάβετε ενημέρωση εάν δεν ανήκετε στο κοινό της», πολλά sites του ειδικού Τύπου δίνουν έμφαση στη διάσταση «μεγάλου αδελφού» της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου του κοινωνικού δικτύου και τη μεγάλη δύναμη που κάτι τέτοιο συνεπάγεται.