Το Facebook φέρνει ίντερνετ με... drone (ΦΩΤΟ)

Το Facebook φέρνει ίντερνετ με... drone (ΦΩΤΟ)
Ενημερώθηκε: 25/04/17 - 14:20

Όταν έχεις την πιο δημοφιλή σελίδα κοινωνικής δικτύωσης είναι λογικό να μην θέλεις να ξεμένει ο κόσμος από ίντερνετ. Έτσι και το Facebook συνεχίζει τις προσπάθειες να φέρνει το διαδίκτυο σε όσους είτε δεν έχουν τις υποδομές, είτε έχουν χάσει την δυνατότητα σύνδεση λόγω έκτακτης ανάγκης.

Η αρχή έγινε με το Facebook Aquila, ένα μη-επανδρωμένο ηλιακό αεροσκάφος που θα παρείχε ίντερνετ σε απομακρυσμένες περιοχές. Σειρά πλέον παίρνουν, όπως αποκαλύφθηκε στο συνέδριο F8, δοκιμές με μικρά ελικόπτερα-drones (Tether-tenna) που θα είναι συνδεδεμένα στην υποδομή της περιοχής (δίκτυο οπτικών ινών και τροφοδοσία), αλλά σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και μερικής καταστροφής του δικτύου (π.χ. σεισμός, τυφώνας) θα απογειώνονται αυτόματα και θα αιωρούνται επάνω από την περιοχή κρατώντας ενεργή την πρόσβαση στο Internet με αυτονομία μηνών.

"Για ειδικές καταστάσεις, όπως μια φυσική καταστροφή, όπου η υποδομή της περιοχής έχει υποστεί ζημιές ή έχει καταστροφή αλλά παραμένουν ενεργές κάποιες οπτικές ίνες, έχουμε κατασκευάσει το Tether-tenna. Πρόκειται για ένα μικρό ελικόπτερο που παραμένει συνδεδεμένο στην οπτική ίνα και την τροφοδοσία.

Αν η οπτική ίνα είναι ως ένα βαθμό σε καλή κατάσταση, τότε μπορούμε να στήσουμε έναν πύργο τηλεπικοινωνιών με τη βοήθεια του Tether-tenna σε ύψος μερικών δεκάδων μέτρων από το έδαφος. Όταν ολοκληρώσουμε τις εργασίες μας, η τεχνολογία αυτή θα μας δώσει τη δυνατότητα άμεσης απογείωσης του drone και αυτονομία μηνών, έτσι ώστε η τοπική κοινότητα να παραμείνει συνδεδεμένη στο Internet μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι επισκευές"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αρχαία πλάκα αποκαλύπτει πτώση κομήτη στη Γη πριν 13.000 χρόνια (ΦΩΤΟ)

Ανακαλύφθηκε ο αρχαιότερος οργανισμός στον πλανήτη

Ανακαλύφθηκε έντομο που τρώει πλαστικά... και οι επιστήμονες ελπίζουν να «σώσει» τον πλανήτη (ΒΙΝΤΕΟ)