Χ. Ακάρ: Η Τουρκία "βοηθάει" την Λιβύη "ανιδιοτελώς" !

 
ακαρ

Ενημερώθηκε: 04/10/22 - 19:52

Ομολογώντας ξεδιάντροπα ότι η Άγκυρα αγνοεί τις αποφάσεις του ΟΗΕ τόσο για το εμπάργκο όπλων στην Λιβύη όσο και την απαίτηση της απομάκρυνσης ξένων στρατών και μισθοφόρων στο πλαίσιο της σταθεροποίησης της πολύπαθης χώρας., ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ υποστήριξε χθες κατά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της κυβέρνησης της Τρίπολης, Abdel-Hamid Dbaiba, ότι η παρουσία του τουρκικού στρατού στη Λιβύη «δεν είναι  ξένη δύναμη» όπως αναφέρει η Lybia Rewiew 

«Οι σχέσεις Τουρκίας-Λιβύης βασίζονται σε ιστορικές και πολιτιστικές ρίζες που εκτείνονται πριν από 500 χρόνια και η εδαφική ακεραιότητα, η ανεξαρτησία και η σταθερότητα της Λιβύης είναι σημαντικές για την Τουρκία», είπε ο Ακάρ.

Υποστήριξε ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις που υπάρχουν στη Λιβύη δεν είναι ξένη δύναμη, «αλλά μάλλον αποτελούν στοιχεία μιας φιλικής και αδελφικής χώρας προς τη Λιβύη».

Ο Ακάρ πρόσθεσε ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει την παροχή στρατιωτικής εκπαίδευση σε πέντε κέντρα στη Λιβύη, ενώ είναι  «έτοιμη να παράσχει ό,τι είναι απαραίτητο για να αποτρέψει την επανάληψη των συγκρούσεων και της αιματοχυσίας στη Λιβύη»….

Ο Ακάρ για να βάλει το κερασάκι στην τούρτα της “βαθυστόχαστης” τεκμηρίωσης των λεχθέντων του, επανήλθε με επαίνους στο ψευτομνημόνιο του 2019 και υποστήριξε ότι «η Τουρκία είναι η μόνη χώρα που έχει κάνει ειλικρινείς προσπάθειες για να επιτύχει αυτάρκεια στη Λιβύη, ανιδιοτελώς » ….

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Ιούνιο, το τουρκικό κοινοβούλιο ενέκρινε την παράταση της αποστολής των τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη για επιπλέον 18 μήνες.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ