Η Τουρκία βγάζει το «Αμπντουλχαμίντ Χαν» στη Μεσόγειο

 
Η Τουρκία βγάζει το «Αμπντουλχαμίντ Χαν» στη Μεσόγειο

Ενημερώθηκε: 24/11/22 - 09:33

Σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet, το Αμπντουλχαμίντ Χαν θα ξεκινήσει γεωτρήσεις στη Μεσόγειο τις επόμενες ημέρες.

Ο διευθυντής της εταιρείας πετρελαίου της Τουρκίας δήλωσε ότι το Αμπουντοχαμίντ Χαν είναι στο λιμάνι Τάσουτζου και κάνει ετοιμασίες.

Θα ξεκινήσει τις έρευνες μέσα στις επόμενες ημέρες, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται ακριβώς η περιοχή.

Ο Μπιλγκίν, δήλωσε ότι σχεδιάζουν να επαναφέρουν το γεωτρύπανο για υπηρεσία στη Μεσόγειο, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησής του. 

Είπε: "Συνεχίστε τις έρευνες σε κάθε γωνιά της Γαλάζιας Πατρίδας. Στην πραγματικότητα, έχουμε σχεδιάσει βήμα-βήμα, το πού και το τι θα κάνουμε εβδομάδα με την εβδομάδα και κάνουμε τις ανάγκες αυτού του σχεδίου". 

Ο Μπιλγκίν, στην αξιολόγησή του στη 12η Σύνοδο Κορυφής για την Ενέργεια της Τουρκίας, είπε ότι το Αμπντουλχαμίντ Χαν θα αποπλεύσει ξανά τις επόμενες μέρες και πως "ο νέος τόπος εργασιών σχεδιάζεται να είναι στη Μεσόγειο"

Εξηγώντας ότι οι έρευνες στην περιοχή θα διακατέχονται από μια νέα αντίληψη, ο Μπιλγκίν σημείωσε ότι θα διεξαχθεί έρευνα για αλάτι και θα στραφούν ξανά σε βαθύτερους στόχους για υποδομές αλατιού. "Θέλουμε να κατανοήσουμε πρώτα τις δυνατότητες των δομών που φέρουν αλάτι", είπε ο Μπιλγκίν. "Το αλάτι μπορεί να βρεθεί ως στρώμα κάτω από τον πυθμένα της θάλασσας. Οι ειδικοί είπαν ότι μερικές φορές μπορεί να υπάρχει αέριο ανάμεσα σε αυτά τα στρώματα αλατιού. Το πλοίο γεωτρήσεων Φατίχ μας, ερευνά το πεδίο Çaycuma-1 και έχει επιτύχει το βάθος γεώτρησής του στον Εύξεινο Πόντο. Οι δοκιμές θα ολοκληρωθούν αυτή την εβδομάδα. Το ένα από τα σεισμικά μας ερευνητικά σκάφη βρίσκεται στη Μαύρη Θάλασσα και το άλλο στη Μεσόγειο. Είναι σχεδόν σαν να παίρνουμε ακτινογραφίες της Γαλάζιας Πατρίδας", είπε.

Με πληρόφοριες από ΣΚΑΙ και Capital

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ