Κωνσταντινούπολη: Ένοπλη επίθεση στα γραφεία του κόμματος της Ακσενέρ – «Δεν φοβάμαι Ρετζέπ»

 
Επίθεση στα γραφεία ακσενερ

Ενημερώθηκε: 31/03/23 - 13:39

Στόχος ένοπλης επίθεσης έγιναν τα κεντρικά γραφεία στην Κωνσταντινούπολη του Καλού Κόμματος (ΙΥΙ) της Μεράλ Ακσενέρ, συμμάχου του Κεμάλ Κιλιτστντάρογλου, αντίπαλου κατά του Ερντoγάν στις προεδρικές εκλογές του Μαΐου.

Μετά την επίθεση στα κεντρικά γραφεία του κόμματος της στην Κωνσταντινούπολη η Μεράλ Ακσενέρ δήλωσε πως «ο άνθρωπος που θα τρομάξει την Ακσενέρ δεν γεννήθηκε ακόμη. Δεν φοβάμαι, κύριε Ρετζέπ» και έκανε την ακόλουθη ανάρτηση:

«Η εποχή είναι στη δύναμή σου. Όλες οι επιθέσεις στο σπίτι μου και στους συναγωνιστές μου έμειναν ατιμώρητες. Σήμερα, έγινε ένοπλη επίθεση στα γραφεία μας Προεδρία της στην Κωνσταντινούπολη, κύριε Ρετζέπ! Σταμάτα τα «πιστόλια» που εκλαμβάνουν ως καθήκον τους τις απειλές σου. Αν πρόκειται να έρθεις, έλα εσύ»!

Ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Καλού Κόμματος, Ιμπραχίμ Οζκάν, ανήρτησε στο Twitter φωτογραφία από το σημείο που η σφαίρα τρύπησε το τζάμι και καρφώθηκε σε μία καρέκλα του εστιατορίου των γραφείων: «Τα κεντρικά Γραφεία του Κόμματος ΙΥΙ δέχθηκαν πυρά από άγνωστα άτομα. Οι υπηρεσίες διερεύνησης εγκλημάτων συνεχίζουν τις έρευνες» ανέφερε.

Σημειωτέον ότι σε πρόσφατη διακαναλική συνέντευξή του ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε εξαπολύσει σκληρή επίθεση κατά της Μεράλ Ακσενέρ, η οποία χαρακτηρίστηκε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης ευθεία απειλή:

«Να προσέχετε. Εμένα με λένε Ταγίπ, το επώνυμό μου είναι Ερντογάν. Να προσέχεις τον Ερντογάν, να προσέχεις στο όνομα Ταγίπ. Να μιλάς ανάλογα όταν μιλάς. Μην με κάνεις να ασχοληθώ μαζί σου».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ