Ο Ακάρ στοχοποιεί και πάλι το Καστελλόριζο και νησιά του Αιγαίου (ΒΙΝΤΕΟ)

 
Ο Ακάρ στοχοποιεί και πάλι το Καστελλόριζο και νησιά του Αιγαίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Ενημερώθηκε: 13/08/22 - 20:08

Κλιμακώνει πάλι η Τουρκία την επιθετική της ρητορική κατά της Ελλάδος. Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας στοχοποίησε για ακόμη μια φορά το Καστελόριζο και τα άλλα νησιά του Αιγαίου, κάνοντας λόγο για δικαίωμα της Τουρκίας στην αυτοάμυνα.

Σύμφωνα με διαρροή του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, η Άγκυρα ετοιμάζεται να καταθέσει και τρίτη επιστολή στον ΟΗΕ, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι με την στρατιωτικοποίηση των νησιών παραβιάζει τη Συνθήκη της Λωζάνης.

Η απάντηση της Ελλάδος ήρθε δια στόματος του υφυπουργού Άμυνας, Νίκου Χαρδαλιά, ο οποίος είπε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να παίξει το παιχνίδι της Άγκυρας και θα απαντήσει όποτε και όπως κρίνει σκόπιμο.

Λεονταρισμοί και από τον Ερντογάν

Από την πλευρά του ο Τούρκος Προέδρος σε μια προσπάθεια να απαντήσει στους επικριτές του στο εσωτερικό της χώρας γιατί έστειλε το γεωτρύπανο «Αμντούλ Χαμίτ Χάν» σε ύδατα της τουρκικης ΑΟΖ δήλωσε: «Βρεθήκαμε στο 4ο γεωτρύπανο στη Μερσίνα στη Γαλάζια Πατρίδα την Τρίτη. Τώρα περιμένουμε καλά νέα από αυτό. Πιστεύω ότι θα έχουμε καλά νέα όπως κι η ανακάλυψή μας στη Μαύρη Θάλασσα».

Έκανε όμως και αναφορές για την διεθνη θέση της Τουρκίας με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία λέγοντας: «Ενισχύσαμε τη θέση της Τουρκίας στη διπλωματία με τις σχέσεις που δημιουργήσαμε. Αντί να παρακολουθούμε τα γεγονότα από την κερκίδα, εμπλεκόμαστε στις κρίσεις και συγκεντρώνουμε τις αντιμαχόμενες πλευρές».

Και πρόσθεσε: «Μετατρέψαμε τη χώρα μας στη σημαντικότερη ενεργειακή γέφυρα με έργα αγωγών. Πραγματοποιούμε έρευνες και γεωτρήσεις με δικά μας πλοία. Από τη στιγμή που θα εξάγουμε φυσικό αέριο, αυτή η χώρα θα είναι εντελώς διαφορετική. (…). Διαφορετική θα είναι και η αντανάκλασή της στους δικούς μας ανθρώπους»

Την ίδια ώρα, το τουρκικό δίκτυο TRT δημοσίευσε προπαγανδιστικό ρεπορτάζ από το εσωτερικό του «Αμπντουλ Χαμίτ Χαν».

Μπορείτε να δείτε το σχετικό βίντεο στο παρακάτω λίνκ:

https://twitter.com/trthaber/status/1558410535728599042

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ