ΗΠΑ: Η ρεμδεσιβίρη της Gilead γίνεται η πρώτη πλήρως εγκεκριμένη θεραπεία κατά του κορονοϊού

ΗΠΑ: Η ρεμδεσιβίρη της Gilead γίνεται η πρώτη πλήρως εγκεκριμένη θεραπεία κατά του κορονοϊού
Ενημερώθηκε: 23/10/20 - 00:00

Η ρεμδεσιβίρη της Gilead γίνεται η πρώτη πλήρως εγκεκριμένη θεραπεία κατά του κορονοϊού στις ΗΠΑ. Το αντιικό αυτό φάρμακο πήρε ήδη την έγκριση από το FDA

Να θυμίσουμε ότι τον Μάιο, το FDA χορήγησε στο φάρμακο άδεια έκτακτης ανάγκης, επιτρέποντας στα νοσοκομεία και τους γιατρούς να το χρησιμοποιούν σε νοσηλευόμενους ασθενείς. Και αυτό παρά το γεγονός ότι το φάρμακο δεν είχε εγκριθεί επίσημα από τον οργανισμό. 

Η ρεμδεσιβίρη της Gilead ήταν ένα από τα φάρμακα που χρησιμοποιήθηκαν για τη θεραπεία του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος είχε βγει θετικός στον ιό στις αρχές του μήνα.

Νωρίτερα μέσα στο έτος, ο Δρ Άνθονι Φάουτσι, ο κορυφαίος εμπειρογνώμονας για τις μολυσματικές ασθένειες του έθνους, είχε δηλώσει ότι το φάρμακο θα θέσει "ένα νέο πρότυπο φροντίδας" για τους ασθενείς με κορονοϊό.

Το φάρμακο θα χρησιμοποιηθεί σε ασθενείς με Covid-19 που χρειάζονται νοσηλεία, ανακοίνωσε η Gilead.

Η ρεμδεσιβίρη αποτελεί πλέον την πρώτη και μοναδική πλήρως εγκεκριμένη θεραπεία στις ΗΠΑ για τον κορονοϊό, από τον οποίο έχουν μολυνθεί περισσότεροι από 41,3 εκατ. άνθρωποι στις ΗΠΑ ενώ έχουν πεθάνει πάνω από 1 εκατ. άτομα εξαιτίας του ιού, σύμφωνα με τα στοιχεία του πανεπιστημίου Johns Hopkins.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ