Ι.Κεφαλογιάννης: Τελετή ονοματοδοσίας του Αμφιθεάτρου του 251 ΓΝΑ σε Αμφιθέατρο «Υποπτεράρχου (ΥΝ) Ευαγγελίας Ανδρεαδάκη

 
Ι.Κεφαλογιάννης: Τελετή ονοματοδοσίας του Αμφιθεάτρου του 251 ΓΝΑ σε Αμφιθέατρο «Υποπτεράρχου (ΥΝ) Ευαγγελίας Ανδρεαδάκη

Ενημερώθηκε: 13/12/23 - 13:44

Του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Η τελετή ονοματοδοσίας του Αμφιθεάτρου του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας (251 ΓΝΑ) σε Αμφιθέατρο «Υποπτεράρχου (ΥΝ) Ευαγγελίας Ανδρεαδάκη» πραγματοποιήθηκε, σε συγκινητική ατμόσφαιρα, από τον Υφυπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Ιωάννη Κεφαλογιάννη, παρουσία μελών της οικογενείας της.Η Υποπτέραρχος (ΥΝ) Ευαγγελία Ανδρεαδάκη, είχε χάσει τη ζωή της σε τραγικό τροχαίο δυστύχημα, εν ώρα καθήκοντος, στη διάρκεια διατεταγμένης αποστολής παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη, μαζί με άλλους δύο Έλληνες στρατιωτικούς συναδέλφους της και άλλα δύο αδέλφια Έλληνες της Λιβύης που χρησιμοποιούνταν ως μεταφραστές από το Υπουργείο Εξωτερικών στην αποστολή, που είχε και το γενικό πρόσταγμα στην όλη επιχείρηση, πέντε νεκροί συνολικώς ενώ τραυματίστηκαν και άλλοι 14 στρατιωτικοί από τους οποίους οι δύο σοβαρά.

Υπενθυμίζεται ότι στο τραγικό τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023, στη διάρκεια της αποστολής υγειονομικού προσωπικού και ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη που είχε πληγεί από την κακοκαιρία «DANIEL», έχασαν επίσης τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, η Υποναύαρχος (ΥΝ), τότε Αντιπλοίαρχος (ΥΝ) Γλυκερία Μεμεκίδου ΠΝ της Διευθύνσεως Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ και ο Συνταγματάρχης (ΠΖ-ΚΔ), τότε Αρχιλοχίας (ΠΖ-ΚΔ) Γεώργιος Βούλγαρης της Διοικήσεως Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ.

Στο σύντομο χαιρετισμό της στη διάρκεια της τελετής ο ΥΦΕΘΑ κ.Ι.Κεφαλογιάννης, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην προσωπικότητα της Υποπτεράρχου επισημαίνοντας: «Χαρακτηριστικό της μάχιμης διάστασής της και της διάθεσης για μη επανάπαυση, ήταν η εθελοντική συμμετοχή και φοίτησή της στο σχολείο διαφυγής από βυθιζόμενο ελικόπτερο, λίγες μέρες πριν ξεκινήσει για την αποστολή. Ξεχώρισε όμως και στην πανεπιστημιακή κοινότητα. Ήταν κάτοχος της Παθολογικής Ειδικότητας και τριών Μεταπτυχιακών Διπλωμάτων Ειδίκευσης, με πλήθος δημοσιεύσεων σε επιστημονικά περιοδικά. Δραστηριοποιήθηκε στο χώρο της εκπαίδευσης ως εκπαιδεύτρια, αλλά και ως μέλος επιστημονικών συνεδρίων, και μεταλαμπάδευσε γνώσεις και αρχές στους συναδέλφους της. Τίμησε τον όρκο της στο ακέραιο, καθώς στην κυριολεξία έμεινε πιστή στο καθήκον της μέχρι τελευταίας ρανίδος του αίματός της. Η προσφορά της προς τον συνάνθρωπο αναγνωρίστηκε από την πανεπιστημιακή κοινότητα, καθώς για τον λόγο αυτό, πρόσφατα, ανακηρύχθηκε τιμητικά από το πανεπιστήμιο Διδάκτορας., Η Εύη, αποτέλεσε και αποτελεί πηγή έμπνευσης και παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους αξιωματικούς νοσηλευτές, για όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Η θυσία της υπέρ της πατρίδας, την τοποθέτησε στο Πάνθεον των Αθανάτων γι’ αυτό και η σημερινή εκδήλωση μνήμης αποτελεί πράξη απόδοσης τιμής μεγάλου ηθικού βάρους».

Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ο Υποστράτηγος (ΥΙ) Δημήτριος Κασίμος και ο Αρχιπλοίαρχος (ΥΙ) Σταύρος Γιαννικάκης ΠΝ, ως εκπρόσωποι των Αρχηγών ΓΕΣ και ΓΕΝ αντιστοίχως, ο Διευθυντής του 251 ΓΝΑ Ταξίαρχος (ΥΙ) Κωνσταντίνος Σιαφάκας, ο τέως Υπουργός και Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης και επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ Στρατηγός ε.α. Αλκιβιάδης Στεφανής, επίτιμοι Αρχηγοί ΓΕΑ, εν ενεργεία και απόστρατοι αξιωματικοί καθώς και συνάδελφοι της εκλιπούσας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ