Η Ακρόπολις, ο Ομπάμα και ο Παυλόπουλος

Ακρόπολις: Oι αξίες του μέτρου και της αρμονίας
Ενημερώθηκε: 21/11/16 - 18:09
Του Νικόλαου Κουκουλάρη

Όταν θέλεις να δεις κάποιον, τον βλέπεις από κοντά. Όταν όμως θέλεις να γνωρίσεις κάποιον, τότε τον βλέπεις από "απόσταση ". Με την ευκαιρία της επίσκεψης του πλανητάρχη οι Έλληνες, ο Μπαράκ Ομπάμα και οι ξένοι γνωρίσαμε τον Έλληνα Πρόεδρο Προκόπη Παυλοπουλο. Ο Αμερικανός Πρόεδρος επισκέφθηκε τον ιερό μας Βράχο, αφού προηγουμένως μυήθηκε από την εμπνευσμένη ομιλία του Έλληνα Ομολόγου του με το καλωσόρισμα του στην πατρίδα μας.

- Η Ακρόπολις δεν είναι ένα οποιοδήποτε "έργο τέχνης" στην ιστορία της Ανθρωπότητας. Και γι'αυτό ανήκει μεν στην παγκόσμια ιστορία της Τέχνης και του Πολιτισμού,αλλά ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ θεμελιώνεται από Έλληνες και βέβαια στην Ελλάδα.

-Ένα έργο τέχνης αντέχει στην επανάληψη των αιώνων και στην αναπόφευκτη φθορά τους - στο βαθμό που σχετίζεται με την ΑΛΗΘΕΙΑ. Η Ακρόπολις είναι η (αρχιτεκτονική) έκφραση της Αλήθειας.
-Κάθε μεγάλο έργο τέχνης εμπερικλείει το μήνυμα και το χαμόγελο του ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ. Το μήνυμα ως γνώση αιώνια και το χαμόγελο ως αγάπη αστείρευτη.

-Η Ακρόπολις ζει και θα ζει στους αιώνες όχι ως αρχιτεκτονικό δημιούργημα μόνον,αλλά ΚΥΡΙΩΣ ως ιδέα , ως αιώνια αξία πολιτισμού, ως δείγμα γραφής των ύψιστων δυνατοτήτων και επιτευγμάτων της Ανθρωπότητας.

-Η Ακρόπολις συνοψίζει όλες τις δυνατότητες ομορφιάς με τους τρεις ρυθμούς που ενσωματώνει. Το κάλλος της, είναι το κάλλος του ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ γι'αυτό κανείς, μπορεί να το αντιληφθεί μόνο στο μέτρο που ο ίδιος επικοινωνεί με τον ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ.

-Η Ακρόπολις είναι το μήνυμα του ίδιου του ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ, διότι ενσωματώνει τις αιώνιες αξίες του Μέτρου και της Αρμονίας. Δηλαδή τα δυο προαιώνια θεμέλια του Ελληνικού Πολιτισμού. Από τα οποία ΠΑΝΤΕΣ ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΑΝ και στα οποία ΚΑΝΕΝΑΣ δεν δάνεισε.
-Ως μήνυμα του ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ αντέχει άφθαρτη στους αιώνες εκπέμποντας μιαν απίστευτης εμβέλειας δύναμη και παραμένοντας ένα αξεπέραστο μάθημα ομορφιάς, μέτρου , αρμονίας και επικοινωνίας με τον Απόλυτο ΛΟΓΟ, πέρα απο τον χρονο.

-Ο ελληνικός πολιτισμός υπήρξε και εξακολουθεί να ειναι Θεοκεντρικός. Η Αθήνα είναι πόλη ιερή της θεάς Αθηνάς. (με διάφορα προσηγορήματα: Εργάνη,Προναία,Αφαία, κλπ.

-Προσηγορήματα ομοίως και της Θεοτόκου στους Χαιρετισμούς της και αμέτρητοι ναοί στην αρχαία Ελλάδα και χιλιάδες Ξωκκλησια στην νέα Ελλάδα.

-Ο πομπός της Ακροπόλεως υπάρχει και εκπέμπει στην αιωνιότητα. Δέκτες υπάρχουν;;;