Η σιωπή των αμνών

 
Η σιωπή των αμνών

Ενημερώθηκε: 09/08/16 - 21:04

Του Θύμιου Λυμπερόπουλου

Αρθρογράφος: Θύμιος Λυμπερόπουλος

Το δανειακό πρόγραμμα του 2010 που σχεδιάστηκε για την Ελλάδα απέτυχε. Η διαπίστωση αυτή ανήκει στην ανεξάρτητη ελεγκτική αρχή του ΔΝΤ . Με απλά λόγια, για εφτά χρόνια είμαστε υπηρέτες μιας ευρωπαϊκής τραγωδίας. Εφτά χρόνια σκλάβοι της γερμανικής οικονομίας και των συμφερόντων της. Εφτά χρόνια πρόσφυγες στον «παράδεισο των Βρυξελλών», που ούτε την κρίση χρέους περιόρισε, ούτε το προσφυγικό ζήτημα έλυσε. Παρά την υπέρμετρη προπαγάνδα των κερεκλοκένταυρων της Κομισιον περί «Ενωμένης Ευρώπης» οι λαοί δεν πείθονται.

Εκτός από εμάς. Κι είναι απόλυτα φυσιολογικό. Μία κοινωνία που κυβερνήθηκε από ηγετίσκους, που ανέχτηκε σε υπουργικούς θώκους αχυράνθρωπους της διαπλοκής, που την κοροϊδεύουν διαδοχικά αριστεροί, δεξιοί, κεντρώοι, ας μην γελιόμαστε, δεν έχει προοπτικές επιβίωσης. Ίσως και να μην τις δικαιούται...

Όλοι αυτοί που κυβέρνησαν τον τόπο από το 2009 και μετά, όχι μόνο ρεζίλεψαν την Ελλάδα, όχι μόνο αμαύρωσαν την ιστορία της, αλλά έκλεισαν και κάθε διέξοδο προς την ελπίδα και την αναγέννηση.

Η οικονομική καταστροφή είναι το μικρότερο κακό. Άλλωστε η ιστορία έχει αποδείξει ότι η διαδρομή από την φτώχεια στην ευημερία δεν είναι απροσπέλαστη.

Η τραγωδία που φέρνει την υπογραφή του Γεωργίου Παπανδρέου, του Αντώνη Σαμαρά και όλων των ηγετών των πολιτικών κομμάτων που σήμερα «μας σώζουν» είναι ότι κατάφεραν να νεκρώσουν όλα τα κοινωνικά αντανακλαστικά αντίδρασης που είχε αυτός ο περήφανος ελληνικός λαός.

Τελείωσαν οι κοινωνικοί μαχητές, κρύφτηκαν οι μπροστάρηδες, γενικεύτηκε η καταστροφή. Ένας ατελείωτος διασυρμός, που μεγαλώνει, όταν ακούς τους πρωταίτιους να συκοφαντούν τον Κώστα Καραμανλή και να του προσάπτουν ευθύνες για την κατάντια της χώρας. Αιδώς Αργείοι. Και η γελοιότητα έχει όρια. Ακόμη και πολιτικοί που βρίσκονταν στην κυβέρνηση Καραμανλή, αντί να μιλήσουν και να βγουν μπροστά, ...«σαλιαρίζουν» με την διαπλοκή, το κεφάλαιο και το νεοφιλελευθερισμό.

Ο Κώστας Καραμανλής δεν έφερε κανένα ΔΝΤ. Δεν αλλοίωσε τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, δεν πανηγύρισε μέσα στη Βουλή για την υπογραφή παράδοσης της χώρας (μνημονίων), δεν έσκυψε τη μέση στην διαπλοκή. Ο ελληνικός λαός όλα αυτά τα γνωρίζει. Όπως γνωρίζει και για «την σιωπή των αμνών (Κυριάκος Μητσοτάκης και η νεοφιλελεύθερη παρέα του). Είναι εξωφρενική και απίστευτη η κάλυψη που παρέχει η Νέα Δημοκρατία – και επί Σαμαρά και επί Μητσοτάκη – στον εθνικό καταστροφέα Γεώργιο Παπανδρέου. Αφήνει αναπάντητες όλες τις συκοφαντίες, αλλά η εξήγηση είναι απλή.

Πώς να υπερασπιστεί έναν ηγέτη, που εφήρμοσε τον ριζοσπαστικό φιλελευθερισμό; Πώς να υπερασπιστεί έναν ηγέτη που πολέμησε την διαπλοκή; Πώς να υπερασπιστεί έναν ηγέτη που κυβέρνησε με βάση το εθνικό συμφέρον και όχι το συμφέρον των ημέτερων; Πώς να υπερασπιστεί έναν άνθρωπο που η ελληνική κοινωνία εξακολουθεί να εκτιμά και να αγαπά; Πώς να υπερασπιστεί έναν πολιτικό που απεχθάνεται τον άκρατο νεοφιλελευθερισμό και τον οικονομικό φασισμό;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί να καθιερώσει και στη Νέα Δημοκρατία το θρησκευτικό απόφθεγμα «Πίστευε και μη ερεύνα». Όμως υπάρχει μία τεράστια διαφορά. Ο Χριστιανισμός ήταν πάντα ελπίδα, αποκούμπι, πηγή ζωής και έμπνευσης για κάθε πιστό. Δεν ήταν ποτέ εναντίον του...

ΥΓ : Είναι πάγια τακτική –την εφήρμοζε και ο Σαμαράς- του Κυριάκου Μητσοτάκη, να θυμάται την ιστορία της παράταξης, όταν τα αποτελέσματα δημοσκοπήσεων δεν τον ευνοούν. Αυτή η τακτική εξοργίζει όλους τους άδολους Νεοδημοκράτες, είτε είναι ακόμη στην παράταξη είτε έφυγαν περιμένοντας την ώρα της αναγέννησής της. Η σύγκριση είναι αναπόφευκτη. Ο Κωνσταντίνος και ο Κώστας Καραμανλής δεν χάρισαν ποτέ χρέη και πρόστιμα σε μεγαλοεπιχειρηματίες. Κυβερνούσαν με τις αρχές και τις αξίες του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού σύμφωνα με τις οποίες – όπως δήλωσε και ο Προκόπης Παυλόπουλος και προκάλεσε έντονο εκνευρισμό στους νεοφιλελεύθερους κύκλους- '' η οικονομία πρέπει να υπηρετεί τον άνθρωπο και όχι ο άνθρωπος την οικονομία''.

ΥΓ 1 : Όσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητάει εξεταστική επιτροπή για τον Βαρουφάκη και όχι για τον Γιώργο Παπανδρέου και την ΕΛΣΤΑΤ, δεν έχει κανένα δικαίωμα να χρησιμοποιεί - προς όφελός του- το όνομα του Καραμανλή. Έχει μια τελευταία ευκαιρία για να κάνει το αυτονόητο...και να σώσει την παράταξη και την πατρίδα.