Ο Τραμπ, ο Ομπάμα και ο Μιχαλολιάκος

Ο Τραμπ, ο Ομπάμα και ο Μιχαλολιάκος
Ενημερώθηκε: 13/11/16 - 17:50
Του Νικόλαου Κουκουλάρη

Οι ενήλικες, της μέσης ηλικίας και πάνω, αυτές τις ημέρες συζητούν συνήθως, για τα οικονομικά - φορολογικά - ανεργία , τα ποδοσφαιρικά - ομάδες τους και, κυρίως, για την εκλογή του εκκεντρικού , διαδραστικού και για κάποιους ακραίου νέου πλανητάρχη. Ο όποιος προεκλογικά κινήθηκε μόνος εναντίον όλων και κέρδισε.

Η εκλογική του νίκη είναι μια πραγματικότητα. Δεν υπάρχει άλλωστε καλή ή κακή πραγματικότητα. Γιατί η πραγματικότητα είναι πάντα μια και εάν την θεωρούμε καλή ή κακή εξαρτάται από την στιγμή που μας βρίσκει, την αντιμετωπίζουμε και την βιώνουμε.

Ο Τραμπ κέρδισε και μάλιστα με σαφή διαφορά. Τι νόημα έχουν οι μετεκλογικές συγκεντρώσεις εναντίον του; Απολύτως κανένα. Χθες το βραδυ Σάββατο είχα καλέσει κάποιους συνεργάτες μου να δειπνήσουμε μαζί. Εγώ ήμουν ασυνόδευτος. Το δείπνο τελείωσε,έγινε στην παλιά αγορά της Φιλοθεης ήταν άριστο, η βραδυά όμορφη και μετά τον καφέ είπαμε μεταξύ μας καληνύχτα και οι φίλοι έφυγαν.

Έμεινα τελευταίος. Φεύγοντας συνάντησα στην πόρτα έναν εν ενέργεια υπερυπουργό φίλο που έμπαινε στο εστιατόριο. Από ευγένεια στο πρόσωπο του και στον θεσμό τον χαιρέτησα και γύρισα πίσω για να μην φανώ αγενής. Ίσως,μπορεί,να είναι ο 40ος ή και 100ος υπουργός που έχω γνωρίσει μέχρι σήμερα στην ηλικία που είμαι.

Η ώρα ήδη ήταν ήδη 2 το πρωί και τελικά κοιμήθηκα 5.30 το πρωί. Κουβεντιάσαμε για την επικαιρότητα. Εθνικά, γεωπολιτικά κ.α. Γύρισα σπίτι, άνοιξα τις ειδήσεις στο διαδίκτυο και διάβασα ότι την ερχόμενη Τρίτη στο δείπνο " Ομπάμα " το μενού θα είναι 1ο πιάτο γαρίδες, 2ο πιάτο ψάρι , επιδόρπιο γλυκό κάστανο ( νομίζω λάθος,γιατί το γλυκό κάστανο έχει φανατικούς φίλους, αλλά και φανατικούς που δεν το τρώνε. Είναι,δηλαδή, κάτι σαν τον πατσά ) και τσάι - καφέ. Το ρεπορτάζ κλείνει ως εξής: μπλα , μπλα ... η γραβάτα είναι προαιρετική , εκλήθησαν όλοι οι αρχηγοί κομμάτων πλην συζύγων,γιατί ο Αμερικανός Πρόεδρος θα είναι ασυνόδευτος και πλην " Μιχαλολιάκου ".

Η πραγματικότητα, λοιπόν ,είναι ότι γι'αυτό που κατηγορούν τον " Μιχαλολιάκο " ότι θα έκανε , ΑΥΤΟ ΚΑΝΟΥΝ!!!! διαβάζοντας το ρεπορτάζ σκέφτηκα πόσο πολύτιμες ήταν οι ώρες τού " ΥΠΝΟΥ " μου που έχασα.