Γιατι εμεις οι Ελληνες... ειμαστε ικανοί για το καλύτερο και για το χειρότερο

Γιατι εμεις οι Ελληνες... ειμαστε ικανοί για το καλύτερο και για το χειρότερο
Ενημερώθηκε: 15/06/18 - 18:15
Του Νικόλαου Κουκουλάρη

Με κάποιες φευγαλέες σκόρπιες σκέψεις λόγω των ημερών.

Εαν η Σπάρτη δεν επιτίθετο στην Αθήνα δεν θα ερχόταν ποτέ Ρωμαίος στην Ελλάδα. Εάν δεν υπήρχε η προδοσία , δεν θα έπεφτε η Κωνσταντινούπολη. Κάποιοι τότε φύλαξαν χρυσό για να γλυτώσουν τα κεφάλια τους από τους Οθωμανούς για την επόμενη ημέρα... προτίμησαν να μην πληρώσουν το «τότε κανόνι» και το αγόρασαν οι Τούρκοι. Εάν δεν υπήρχαν οι Τσακάλωφ , Ξάνθος και Σκουφάς με μερικούς λεβέντες όπως, ο Μάρκος Μπότσαρης , ο Νικηταράς , ο Καραϊσκάκης , ο Κολοκοτρώνης και άλλοι... ( ο Μακρυγιάννης για μένα ακολούθησε αργότερα εκ του ασφαλούς )και να φτιάξουν την μυστική εταιρεία.

Ο Ανδρούτσος την ώρα που τον πνίγανε πρόλαβε και έκοψε με τα δόντια του τα δυο δάκτυλα του φονιά του. Τον Καραϊσκάκη τον σκοτώσανε , στον Τουρκοφάγο, του δώσανε άδεια ζητιάνου . Ο Καποδίστριας ήθελε να συνεχιστεί ο πόλεμος να μεγαλώσει η Πατρίδα. Οι Άγγλοι όμως ήθελαν την Ελλάδα μόνο στη Πελοπόννησο κάτι σαν την σημερινή Κύπρο - Βάση .

Οι Μανιάτες τον σκότωσαν. Ο Λεοπόλδος αρνήθηκε να γίνει βασιλιάς στην Ελλάδα γιατί την ήθελε μεγαλύτερη. Τότε έστειλαν τον Όθωνα. Όταν οι Έλληνες πολεμούσαν για την Ελλάδα και την μεγάλωναν, τότε το 1921 οι κομμουνιστές με την Κομιντέρν ήθελαν Μακεδονία και Θράκη ανεξάρτητα κρατίδια. Οι συνεργάτες των Γερμανών έγιναν αντιστασιακοί και την πλήρωσαν οι χωροφύλακες.

Κανείς δεν μνημονεύει το αρχιεπίσκοπο Χρύσανθο . Όλοι για τον αρχιεπίσκοπο Δαμάσκηνο μιλάνε... του Θεμιστοκλέους βεβαίως , βεβαίως . Μόνο που στην ταινία της αείμνηστης Αλίκης Βουγιουκλάκη δεν μας λένε που βρήκε ο μπαμπάς της ο Θεμιστοκλής , Θεμιστοκλέους βεβαίως , βεβαίως τα λεφτά από μια μεταπολεμική και κατεστραμμένη Ελλάδα.

Τελευταία συμφορά η ΕΟΚΑ β´ , έφαγαν τον Παπαδόπουλο και σε έξι μήνες χάθηκε η μισή Κύπρος. Όπως είπαμε λοιπόν: είμαστε ικανοί για το χειρότερο και για το καλύτερο ταυτόχρονα. Η Ανθρωπότητα πορεύεται και το Ελληνικό Έθνος συμμετέχει. Ότι και να κάνουν όμως και ότι και να πουν, θυμίζουμε ότι πριν τον Εθνικό μας ύμνο, εμείς οι Έλληνες είχαμε για Εθνικό μας ύμνο το « τη Υπερμαχω Στρατηγώ» και ότι η Αγία Καινή Διαθήκη είναι γραμμένη στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ.