Το Toyota Yaris απέσπασε 5 αστέρια Euro NCAP

Πεντάστερη Κατάταξη για το Toyota Yaris στις δοκιμές ασφάλειας του Euro NCAP
Πεντάστερη Κατάταξη για το Toyota Yaris στις δοκιμές ασφάλειας του Euro NCAP
Ενημερώθηκε: 18/12/17 - 00:09

Το Toyota Yaris, τα οποίο παρουσιάστηκε νωρίτερα στα μέσα της χρονιάς στις τελευταίες δοκιμές ασφάλειας του ανεξάρτητου οργανισμού Euro NCAP για το 2017, πέτυχε το μέγιστο σκορ, 5 αστέρια.

Οι γιαπωνέζοι και οι Ευρωπαίοι επικεφαλής της Toyota Europe έχουν δώσει προτεραιότητα στην ασφάλεια. Η εταιρία έκανε το Toyota Safety Sense στάνταρ χαρακτηριστικό όλων των μοντέλων 2017 Yaris. Σκοπός τους είναι το θέμα ασφάλεια να μην είναι δικαίωμα μόνο των πολυτελών και premium μοντέλων αλλά να διατίθεται σε όλες τις κατηγορίες. Όλα τα αυτοκίνητα είναι εξοπλισμένα με συστήματα που μπορούν να βοηθήσουν στην αποφυγή ενός ατυχήματος ή να περιορίσουν τις συνέπειές του εάν η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη.

Το πακέτο περιλαμβάνει Pre-Collision System (Σύστημα Προ-Σύγκρουσης) με Autonomous Emergency Braking (Αυτόνομο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης), Automatic High Beam (Αυτόματη Λειτουργία Μεγάλης Σκάλας), Lane Departure Alert (Προειδοποίηση Παρέκκλισης από τη Λωρίδα Κυκλοφορίας) και σε μοντέλα ανώτερα της έκδοσης Entry, Road Sign Assist (Σύστημα Αναγνώρισης Οδικής Σήμανσης).

Το Toyota Yaris ωφελείται και από αρκετά έξτρα χαρακτηριστικά, σχεδιασμένα για μεγαλύτερη προστασία των επιβατών. Οι πίσω ζώνες ασφαλείας διαθέτουν περιοριστές φορτίου και προ-εντατήρες. Τα προσκέφαλα έχουν ανασχεδιαστεί με σκοπό να παρέχουν καλύτερη προστασία από τραυματισμό λόγω τραντάγματος. Το σχήμα των αερόσακων κεφαλής (τύπου κουρτίνας) έχει επίσης αναθεωρηθεί. Τέλος, η τοποθέτηση παιδικών καθισμάτων έχει γίνει ευκολότερη με προσαρμογές στο σύστημα πρόσδεσης  Isofix και σήμανση (labelling).