Αιματηρή επίθεση με μαχαίρι στο Παρίσι - Δύο νεκροί και ο δράστης

Παρίσι: Ένας νεκρός δύο τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι
Ενημερώθηκε: 23/08/18 - 13:26

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και ένας ακόμη τραυματίστηκε σοβαρά σε επίθεση με μαχαίρι στο προάστιο του Παρισιού Τραπ, σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές.

Ο επιτιθέμενος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στη συνέχεια από την αστυνομία.

«Η αστυνομική επιχείρηση τελείωσε... το άτομο εξουδετερώθηκε και είναι νεκρό», ανέφερε στο Twitter η τοπική νομαρχία.

Οι άνθρωποι που σκοτώθηκαν στην επίθεση που σημειώθηκε σήμερα με μαχαίρι στην Τραπ (Ιβελίν) είναι η μητέρα και η αδελφή του επιτιθέμενου, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή που πρόσκειται στην έρευνα.

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV, ο επιτιθέμενος φώναξε «Αλλάχ Ακμπάρ» (Ο Θεός είναι ο πιο μεγάλος), ωστόσο η αστυνομία δεν ήταν σε θέση να το επιβεβαιώσει από ανεξάρτητη πηγή.

Πηγή του υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε πως τα θύματα μπορεί να είναι συγγενείς του επιτιθέμενου και η αστυνομία ερευνά εάν επρόκειτο για οικογενειακή διένεξη.

Πριν από λίγο πηγή που πρόσκειται στην έρευνα δήλωσε πως οι νεκροί ήταν μέλη της οικογένειας του επιτιθέμενου.

«Ο λόγος πίσω από την επίθεση και το προφίλ [του δράστη] δεν είναι ακόμη γνωστοί και ερευνώνται», δήλωσε άλλη πηγή.

Δικαστική πηγή δήλωσε πως δεν έχει ζητηθεί ακόμη από αξιωματούχους της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας να συμμετάσχουν στην έρευνα.

Η Τραπ είναι μια υποβαθμισμένη πόλη που βρίσκεται σε μια γενικά πλούσια περιοχή δυτικά του Παρισιού. Δεκάδες ριζοσπαστικοποιημένοι νέοι έχουν φύγει από την πόλη των περίπου 30.000 κατοίκων για τη Συρία.