«Ανάσα» 15 δισ. υποσχέθηκε στον Ερντογάν ο φίλος του, εμίρης του Κατάρ

 
«Ανάσα» 15 δισ. υποσχέθηκε στον Ερντογάν ο φίλος του, εμίρης του Κατάρ

Ενημερώθηκε: 16/08/18 - 02:09

Ο εμίρης του Κατάρ σεΐχης Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Θάνι υποσχέθηκε σήμερα ότι η χώρα του θα προχωρήσει σε απευθείας επενδύσεις ύψους 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Τουρκία, κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η τουρκική προεδρία.

Η κίνηση αυτή στοχεύει στη στήριξη της τουρκικής οικονομίας, που έχει αποδυναμωθεί εξαιτίας της πτώσης της τουρκικής λίρας με φόντο τη διπλωματική κρίση με τις ΗΠΑ και τις κυρώσεις σε βάρος της Άγκυρας.

Τα χρήματα θα διοχετευτούν στις τουρκικές χρηματοπιστωτικές αγορές και τις τράπεζες, σύμφωνα με μια κυβερνητική πηγή στο Reuters.

Δηλώσεις αισιοδοξίας από τον γαμπρό του Ερντογάν

Στ θέμα αναφέρθηκε και ο γαμπρός του Ερντογάν και υπουργός Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ, ο οποίος είπε ότι η Τουρκία και το Κατάρ θα βελτιώσουν τη συνεργασία μεταξύ τους, μετά την δέσμευση της Ντόχα ότι θα επενδύσει 15 δισ. δολάρια στην Τουρκία.

Με μήνυμά του στο Twitter, ο Αλμπαϊράκ διαβεβαίωσε ότι η Τουρκία θα αναδυθεί σθεναρότερη από την τρέχουσα οικονομική κατάσταση, εφαρμόζοντας ορθολογικές πολιτικές, αποφασιστικές στρατηγικές και με τη βοήθεια φίλων και της συνεργασίας.