Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ: Ποια είναι η διάδοχος και έμπιστη της Μέρκελ

Αυτή είναι η Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ, νέα πρόεδρος του CDU και.."εκλεκτό παιδί" της Μέρκελ
Ενημερώθηκε: 07/12/18 - 18:51

Ως γνωστόν, η Κραμπ-Καρενμπάουερ νίκησε στο β΄γύρο τον Φρίντριχ Μερτς, και αποτελεί εδώ και μερικές ώρες την διάδοχο της Άνγκελα Μέρκελ στους Γερμανούς Χριστιανοδημοκράτες

Ποια είναι η  Κραμπ-Καρενμπάουερ

Η νυν πρωθυπουργός του μικρού γερμανικού κρατιδίου του Ζάαρ, αναδεικνύεται σε κεντρικό παίκτη της γερμανικής πολιτικής σκηνής.

Τέλος εποχής για Μέρκελ - Η Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ νέα πρόεδρος του CDU

 

Η επιλογή της κ. Κραμπ-Κάρενμπαουερ, που θεωρείται έμπιστη της καγκελαρίου Μέρκελ, εξέπληξε μεν την κοινή γνώμη της Γερμανίας, ωστόσο κανείς δεν αμφισβητεί τις πολιτικές της ικανότητες. Η 55χρονη μητέρα τριών παιδιών ήταν διαδοχικά υπουργός Εσωτερικών, Παιδείας και Κοινωνικών Υποθέσεων στο κρατίδιο του Ζάαρ πριν αναδειχθεί το 2011 πρωθυπουργός του κρατιδίου. Από τότε κατάφερε δύο φορές να κερδίσει τις τοπικές εκλογές.

Στα θέματα της οικονομίας και της κοινωνικής πολιτικής υποστηρίζει τις θέσεις της αριστερής πτέρυγας του κόμματός της, ενώ σε ζητήματα αξιών η πολιτικός διατηρεί συντηρητικές απόψεις. Όπως και η Άνγκελα Μέρκελ, έτσι και η Άνεγκρετ Κραμπ-Κάρενμπαουερ είχε διαφωνήσει με το να νομιμοποιηθεί ο «γάμος για όλους», με τον οποίο δόθηκε η δυνατότητα ενός πολιτικού γάμου σε ομοφυλόφιλα ζευγάρια.