Το ποσό μαμούθ για την απελευθέρωση του πρίγκηπα της Σαουδ. Αραβίας

Το ποσό μαμούθ για την απελευθέρωση του πρίγκηπα της Σαουδ. Αραβίας
Ενημερώθηκε: 23/12/17 - 20:56

Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας όρισαν σήμερα ως εγγύηση για την αποφυλάκιση του κρατούμενου Πρίγκιπα αλ - Ουαλίντ Ταλάλ στα 6 δισεκατομμύρια δολάρια. Πρόκειται για την υψηλότερη εγγύηση που έχει οριστεί ποτέ στη χώρα για την αποφυλάκιση κρατουμένου. Αντιμετωπίζει κατηγορίες για συμμετοχή σε κύκλωμα διαφθοράς.  

Ο πρίγκιπας αλ - Ουαλίντ μπιν Ταλάλ είναι ο 57ος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου με την περιουσία του σύμφωνα με την Wall Street Journal να υπολογίζεται σε 18 δισεκατομμύρια δολάρια

ΣΕΞ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΕΠΙΒΑΤΕΣ

Οι περισσότεροι από τους πρίγκιπες που κρατήθηκαν στο ξενοδοχείο Ritz, στο Ριάντ, μετά τη σύλληψή τους, το Νοέμβριο, έχουν ήδη καταβάλει μεγάλα ποσά για να εξασφαλίσουν την αποφυλάκιση τους. 

Δεκάδες διάσημες προσωπικότητες της χώρας, ανάμεσα στους οποίους, πρίγκιπες, υπουργοί και μεγιστάνες, εξακολουθούν να κρατούνται στο Ritz, που έχει μετατραπεί σε φυλακή πολυτέλειας, στη μεγαλύτερη επιχείρηση εναντίον της ελίτ του βασιλείου στην πρόσφατη ιστορία του.

Περίπου 320 άτομα κλήθηκαν για ανάκριση και τώρα κρατούνται 159 άνθρωποι, πολλοί από τους οποίους συμφώνησαν σε «διακανονισμό» ή παρέδωσαν «μαύρα» κέρδη στο δημόσιο ταμείο της Σαουδικής Αραβίας, δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας Σέιχ Σαούντ Αλ Μόχαμπ.