Άσαντ: Δεν έχω χημικά όπλα-100% κατασκευασμένη η επίθεση

Άσαντ: Δεν έχω χημικά όπλα-100% κατασκευασμένη η επίθεση
Ενημερώθηκε: 13/04/17 - 18:30

Ο πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ υποστήριξε, σε αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε χθες στο Γαλλικό Πρακτορείο στη Δαμασκό, πως η χημική επίθεση που φέρεται ότι πραγματοποιήθηκε σε πόλη της Συρίας που ελέγχεται από τους αντάρτες είναι εντελώς κατασκευασμένη και χρησίμευσε ως «πρόσχημα» για να δικαιολογήσει τα αμερικανικά πλήγματα εναντίον του συριακού στρατού.

«Για μας, είναι 100% κατασκευασμένη. Η εντύπωσή μας είναι πως οι ΗΠΑ είναι συνεργός των τρομοκρατών και πως εξύφαναν όλη αυτή την ιστορία για να χρησιμεύσει ως πρόσχημα για την επίθεση» που πραγματοποίησαν οι Αμερικανοί στις 7 Απριλίου εναντίον συριακής αεροπορικής βάσης, υποστήριξε ο Άσαντ στην πρώτη συνέντευξή του μετά τη «χημική επίθεση» του Χαν Σεϊχούν και τα αμερικανικά αντίποινα.

Ο Σύρος πρόεδρος υποστήριξε επίσης στη συνέντευξη ότι το καθεστώς του δεν διαθέτει πλέον χημικά όπλα.

«Δεν διαθέτουμε χημικά όπλα. Πάνε μερικά χρόνια, το 2013, εγκαταλείψαμε όλο το οπλοστάσιό μας. Και ακόμη κι αν είχαμε στην κατοχή μας τέτοια όπλα, δεν θα τα είχαμε χρησιμοποιήσει ποτέ», δήλωσε. Ο Μπασάρ αλ-Άσαντ τόνισε ότι δεν θα δεχθεί παρά μόνο μια «αμερόληπτη» έρευνα σχετικά με την επίθεση στο Χαν Σεϊχούν.

«Θα εργασθούμε (μαζί με τους Ρώσους) για να διεξαχθεί μια διεθνής έρευνα. Όμως πρέπει να είναι αμερόληπτη. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε μια έρευνα παρά μόνο εφόσον αυτή είναι αμερόληπτη και εφόσον εξασφαλίζεται ότι αμερόληπτες χώρες θα πάρουν μέρος σ' αυτή ώστε να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα χρησιμοποιηθεί για πολιτικούς σκοπούς», δήλωσε.

Ο Σύρος πρόεδρος διαβεβαίωσε επίσης πως η δύναμη πυρός του στρατού του δεν επηρεάσθηκε από τα αμερικανικά πλήγματα κατά της αεροπορικής βάσης.

«Η δύναμη πυρός μας, η ικανότητά μας να επιτιθέμεθα στους τρομοκράτες, δεν επηρεάσθηκε απ' αυτό το πλήγμα», δήλωσε απαντώντας σε ερώτηση για το πρώτο αμερικανικό πλήγμα με στόχο το καθεστώς του από την αρχή της συριακής σύγκρουσης.

Ο Άσαντ υποστήριξε επίσης πως οι ΗΠΑ δεν αναζητούν «στα σοβαρά» πολιτική λύση στη Συρία και τις κατηγόρησε ότι χρησιμοποιούν την πολιτική διαδικασία της Γενεύης για να σπεύσουν σε βοήθεια των ανταρτών που χάνουν έδαφος έναντι του καθεστώτος.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν αναζητούν στα σοβαρά μια οποιαδήποτε πολιτική λύση. Θέλουν να χρησιμοποιήσουν την πολιτική διαδικασία σαν μια ομπρέλα για τους τρομοκράτες», δήλωσε στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο χθες στη Δαμασκό.

Σχετικά Θέματα:

Κρεμλίνο: Ο Πούτιν είπε στον Τίλερσον γιατί οι αμερικανορωσικές σχέσεις βρίσκονται σε τόσο χαμηλό σημείο

Στο ναδίρ οι σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας: Ο πλανήτης εισέρχεται σε εποχή νέου “ψυχρού πολέμου”

Άλλαξε γνώμη για το ΝΑΤΟ ο Τραμπ: Δεν είναι πλέον παρωχημένο, αλλά ασπίδα για τη διεθνή ειρήνη

ΟΗΕ: Βέτο Ρωσίας στο ψήφισμα καταδίκης για τον Ασαντ από ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία

Ρωσία: Ψυχρο-πολεμική η υποδοχή Τίλερσον στην Μόσχα-Ομιλίες σε τεταμένο κλίμα

Γερουσιαστές ζητούν από τον Τραμπ στρατιωτική δράση στη Συρία κατά ISIS και Άσαντ

Βόρεια Κορέα: "Κάτι μεγάλο και σημαντικό" θα συμβεί στις 13 Απριλίου

ΟΗΕ: Θετικά στο Σαρίν τα δείγματα που ανέλυσαν Βρετανοί επιστήμονες από τη Συρία

Βομβαρδισμός Συρίας: Βέτο της Μόσχας στο σχέδιο ψηφίσματος των ΗΠΑ, Γαλλίας και Βρετανίας

ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία ζητούν από τον ΟΗΕ έρευνα για την χρήση χημικών στη Συρία

Τουρκία: Χρησιμοποιήθηκε σαρίν στη χημική επίθεση στην Συρία

Πούτιν: Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν νέα προβοκάτσια με χημικά στη Συρία

Η Τουρκία κάνει υποδείξεις και στην Ρωσία: Σταματήστε να υποστηρίζετε τον Άσαντ

Βομβαρδισμός Συρίας- Η παιδαριώδης χαρά Ερντογάν για τους ΤΟΜΑΧΟΚ στην Συρία

Βομβαρδισμός Συρίας: Σημερινές φωτογραφίες και βίντεο δείχνουν χωρίς ζημιές αεροπορική βάση που βομβάρδισε ο Τραμπ! (ΦΩΤΟ- ΒΙΝΤΕΟ)

Βομβαρδισμός Συρίας- Τα αντίποινα Πούτιν στον Τραμπ

Βομβαρδισμός Συρίας: ΗΠΑ: Να συμμορφωθεί η Δαμασκός-Τι υποστήριξε νωρίτερα στον ΟΗΕ