Βέμπερ σε Μακρόν και Σολτς : «Ο Ερντογάν βάζει τον Πούτιν από την πίσω πόρτα στην ΕΕ "

 
ΒΕΜΠΕΡ

Ενημερώθηκε: 06/10/22 - 19:14

Λίγες ώρες πριν την έναρξη στην Πράγα της σημερινής συνόδου  κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας – πνευματικό τέκνο του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν –  ο αρχηγός του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ, προειδοποιεί τους Ευρωπαίους ηγέτες για τον Ταγίπ Ερντογάν και προτρεπει Μακρόν και Σόλτς να μην πέσουν στην παγίδα του Ερντογάν και να επιτρέψουν στον Πούτιν να συμμετάσχει στο τραπέζι της ΕΕ από την "κερκοπορτα".

Ο 50χρονος Γερμανός Χριστιανοκοινωνιστής (CSU) εκφράζοντας την δυσφορία του για την συμμετοχή του Τούρκου Προέδρου στις Σύνοδο ΄Κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, επισημαίνει ότι ο Ερντογάν όχι μόνο βάζει τον Πούτιν στην ΕΕ από την πίσω πόρτα… αλλά απειλεί παράλληλα την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας επιδιώκοντας, δε, να ενισχύσει τις δυνάμεις του στα κατεχόμενα της Κύπρου.

Σε μια προειδοποίηση προς τους συμμάχους του στην ΕΕ, ο Βέμπερ είπε σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα BILD: «Εάν ο Ερντογάν έρθει στη σύνοδο κορυφής στην Πράγα, τότε η ΕΕ πρέπει να του μιλήσει ξεκάθαρα.

«Δυστυχώς, η πραγματικότητα είναι ότι ο Ερντογάν θέλει να αυξήσει τη στρατιωτική παρουσία στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου και απειλεί συνεχώς την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας.

Αυτή δεν είναι μόνο απαράδεκτη συμπεριφορά μεταξύ των εταίρων του ΝΑΤΟ, αλλά και η πραγματικότητα για τις υποτιθέμενες φιλοδοξίες του Ερντογάν για ένταξη της χώρας του στην ΕΕ», επισημαίνει ο Βέμπερ.

Ο Βέμπερ τονίζει: «Ο Πούτιν δεν πρέπει να επιστρέψει στο ευρωπαϊκό τραπέζι από την πίσω πόρτα».Ο Πρόεδρος Μακρόν και ο Καγκελάριος Σολτς δεν θα πρέπει «να επιτρέψουν καμία ασάφεια σχετικά με την υποστήριξη για την Ουκρανία και το μέλλον της ΕΕ» στη συνάντηση, υποστήριξε. “Μάλλον είχε έρθει η ώρα για σαφήνεια απέναντι στην Τουρκία. Αυτό σημαίνει ότι «Η προοπτική ένταξής της στην ΕΕ έχει απομακρυνθεί εδώ και καιρό».

Όπως γραφει στην ανάρτηση του  ο Ερντογάν «προσφατα συνάντησε τον δικτάτορα Λουκασένκο και τον εγκληματία πολέμου Πούτιν. Αντί να παίζουμε και με τις δύο πλευρές, περιμένουμε σαφήνεια από ένα μέλος του ΝΑΤΟ»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ