Βρετανία: Στις... κεραίες 5G ρίχνει την ευθύνη για την εξάπλωση του κορονοϊού θεωρία συνωμοσίας

Βρετανία: Στις... κεραίες 5G ρίχνει την ευθύνη για την εξάπλωση του κορονοϊού θεωρία συνωμοσίας
Ενημερώθηκε: 04/04/20 - 01:21

Κορονοϊός: Διαστάσεις έχει πάρει στη Βρετανία μια θεωρία συνωμοσίας που έχει διαδοθεί και υποστηρίζει ότι για την εξάπλωση του κορονοϊού ευθύνονται οι κεραίες 5G του δικτύου κινητής τηλεφωνίας, (στην Ελλάδα και σε πολλές χώρες που έχουν πληγεί από τον κορονοϊό δεν υπάρχου ακόμα κεραίες 5G).

Μάλιστα σε μια σελίδα του Facebook, που έχει διαγραφεί, κυκλοφορούσαν βίντεο τα οποία υποστήριζαν πως για να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού καίγονταν κεραίες 5G, ενώ οι χρήστες που τα αναρτούσαν ενθάρρυναν τον κόσμο να προβεί στην ίδια κίνηση.

Είχαν δε, αναρτηθεί βίντεο που έδειχναν κεραίες τηλεπικοινωνιών να τυλίγονται στις φλόγες, σε Μπέρμινχαμ και Κόβεντρι.

Ένα απ' αυτά τα βίντεο, που αναρτήθηκαν στο Facebook, δείχνει φωτιά να καίει 21 μέτρων κεραίες τηλεπικοινωνιών. 

Αυτόπτης μάρτυρας υποστήριξε ότι μια από τις πυρκαγιές ξεκίνησε σκόπιμα, ωστόσο δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν επρόκειτο για κεραία κινητής τηλεφωνίας 5G.

Το θέμα είχε λάβει διαστάσεις, καθώς δημιουργήθηκε γκρουπ στο Facebook, το οποίο έχει διαγραφεί, και με το οποίο επιχειρήθηκε η διασπορά της εξωφρενικής αυτής θεωρίας συνωμοσίας.

Οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας της Βρετανίας επιχειρούν να δώσουν τέλος στη... φαρσοκωμωδία και να καταρρίψουν το σενάριο σύμφωνα με το οποίο η ακτινοβολία του δικτύου ευθύνεται για την εμφάνιση του κορωνοϊού.

Η εταιρεία τηλεπικοινωνιών MobileUK, που αντιπροσωπεύει τις εταιρείες Three, O2, EE και Vodafone, τόνισε ότι ήταν ανησυχητικό το γεγονός ότι λόγω της πανδημίας εξαπλώθηκε ο μύθος γύρω από το δίκτυο 5G.

To χειρότερο είναι ότι, σύμφωνα με την υπηρεσία, υπάλληλοι σε θέσεις - κλειδιά στην MobileUK έχουν πέσει θύματα εξύβρισης εξαιτίας των θεωριών συνωμοσίας.

ΠΗΓΗ: protothema.gr