Ερντογάν: Θα συναντηθούμε με τον Μητσοτάκη

Ερντογάν: Θα συναντηθούμε με τον Μητσοτάκη
Ενημερώθηκε: 19/09/21 - 14:40

Κουβέντα για συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη άνοιξε σλημερα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν ενόψει του ταξιδιού του στη Νέα Υόρκη.  

«Θα συναντηθούμε στις ΗΠΑ και θα συζητήσουμε με τον Μητσοτάκη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος και πρόσθεσε: «Βέβαια υπάρχει η απόφαση των EUMED9 που είναι ανεπιθύμητη απόφαση. Θα δούμε πόσο ειλικρινής είναι ο Μητσοτάκης και τι βήματα θα κάνει. Εμείς ως Τουρκία θα πάρουμε τα απαραίτητα βήματα και αποφάσεις όταν χρειαστεί». 

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης είχε κλείσει το παράθυρο για ενδεχόμενο συνάντησής του με τον Τούρκο πρόεδρο στις ΗΠΑ.

Διαψεύδει η ελληνική πλευρά 

 

Κυβερνητικές πηγές με τις οποίες επικοινώνησε το Capital.grδηλώνουν άγνοια για την υποτιθέμενη συνάντηση Μητσοτάκη- Ερντογάν στην Νέα Υόρκη, την οποία προανήγγειλε ο Τούρκος πρόεδρος.

Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά, "δεν ξέρουμε τι λέει ο κ. Ερντογάν. Αυτό που ξέραμε εξαρχής είναι ότι συνάντηση δεν ήταν προγραμματισμένη, αφού ο κ. Ερντογάν ολοκληρώνει την παρουσία του στη Νέα Υόρκη στις 22 του μηνός (σ.σ. το πρόγραμμά του Τούρκου πρέδρου έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Τουρκικής Προεδρίας), την ημέρα δηλαδή που φτάνει ο Έλληνας πρωθυπουργός στην πόλη”.

Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι δεν υπάρχει κάτι άλλο επί του ζητήματος, τονίζοντας ότι δεν έχει συζητηθεί κάτι άλλο σχετικώς. Μάλιστα όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, "το γιατί το είπε μόνο ο ίδιος το ξέρει”...