ΗΠΑ - Russiagate: Στο «μικροσκόπιο» η κυβέρνηση Ομπάμα για το αν κατασκεύασε πληροφορίες για ρωσική ανάμειξη στις εκλογές το 2016

 
ΗΠΑ - Russiagate: Στο «μικροσκόπιο» η κυβέρνηση Ομπάμα για το αν κατασκεύασε πληροφορίες για ρωσική ανάμειξη στις εκλογές το 2016

Ενημερώθηκε: 05/08/25 - 19:44

Εισαγγελική έρευνα παρήγγειλε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, για τους ισχυρισμούς πως πολιτικοί αντίπαλοι κατηγόρησαν ψευδώς τον Ντόναλντ Τραμπ για συνεργασία με τη Ρωσία, στις εκλογές του 2016. Προηγήθηκε καταγγελία της Διευθύντριας των Εθνικών Πληροφοριών, ότι κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Ομπάμα, υπήρξε συνωμοσία εναντίον του Τραμπ.

Η δικαστική διαδικασία ξεκίνησε με εντολή της υπουργού Δικαιοσύνης, Παμ Μπόντι. Ομοσπονδιακοί εισαγγελείς θα διερευνήσουν τους ισχυρισμούς συνεργατών του Τραμπ πως πολιτικοί αντίπαλοί τους συνωμότησαν για να τον κατηγορήσουν πως συνεργάστηκε με τη Ρωσία ώστε να κερδίσει τη Χίλαρι Κλίντον στις εκλογές του 2016.

Είχε προηγηθεί η έκθεση της επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών του FBI. Σε αυτή ισχυρίζεται πως οΜπαράκ Ομπάμα και η ομάδα εθνικής ασφαλείας συνεργάστηκαν με τις μυστικές υπηρεσίες με σκοπό να διαβάλλουν τον Ντόναλντ Τραμπ.

Εκπρόσωπος του πρώην Αμερικανού προέδρου χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς αυτούς περίεργους και μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από το σκάνδαλο Έπστιν.

Πάντως, ο Ντόναλντ Τραμπ έχει ήδη προκαταβάλει την ενοχή του πρώην προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στο μικροσκόπιο των αρχών φέρεται να είναι ο Τζον Μπρέναν, επικεφαλής της CIA επί προεδρίας Ομπάμα. Σύμφωνα με το Fox News, υπό έρευνα για εμπλοκή στην υπόθεση βρίσκεται και ο τέως επικεφαλής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ.

Πηγή: ERTNews

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ