Νέα πρόκληση των Τούρκων στον Έβρο: Στήνουν την «Επιχείρηση 1453» με drones - Βίντεο ντοκουμέντο

Η επιχείρηση γίνεται με τουρκικά drones τύπου Bayraktar και τη δημοσιοποίησε ο γαμπρός του Ερντογάν, Σελτζούκ Μπαϊρακτάρ
Ενημερώθηκε: 15/03/20 - 02:22

Βίντεο ντοκουμέντο αποκαλύπτει νέα προκλητική τουρκική επιχείρηση στον Έβρο με την κωδική ονομασία «1453», δηλαδή τη χρονιά της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης.

Η επιχείρηση αυτή γίνεται με τουρκικά drones τύπου Bayraktar TB2, και τη δημοσιοποίησε ο ίδιος ο γαμπρός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Σελτζούκ Μπαϊρακτάρ. 

Τα μη επανδρωμένα τουρκικά αεροσκάφη UAVs (Unmanned Aerial Vehicles) τύπου Bayraktar TB2 κάνουν περιπολίες στα σύνορα και μεταφέρουν τις πληροφορίες σε ένα επιχειρησιακό κέντρο όπου παρακολουθείται από Τούρκους στρατιωτικούς.

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Μπαϊρακτάρ έκανε γνωστή την πρώτη «περιπολία» του τουρκικού UAV παράλληλα με τον ποταμό Έβρο.

«Το UAV Bayraktar TB2 ξεκίνησε να περιπολεί στα ελληνικά σύνορα. Από την Ανατολή προς τη Δύση, από Βορρά προς Νότο οι ουρανοί μας είναι ελεύθεροι» έγραψε ο Μπαϊρακτάρ, αναρτώντας και χάρτη με την πτήση του μη επανδρωμένου αεροσκάφους, δίπλα στα ελληνοτουρκικά σύνορα, αναρτώντας μάλιστα και σχετικό χάρτη της διαδρομής που ακολούθησε.

Σύμφωνα με τη Hurriyet, «πρόκειται για επιχείρηση που στοχεύει στο να ανακοπούν οι επαναπροωθήσεις των μεταναστών από την ελληνική πλευρά, που παραβιάζουν τα σύνορα με τον Έβρο».

Βίντεο που ανέβασε στο Twitter o Abdullah Bozkurt δείχνει Τούρκους χειριστές Bayraktar TB2 να παρακολουθούν τις κινήσεις των ελληνικών δυνάμεων, αλλά και της FRONTEX στα σύνορα.

ΠΗΓΗ: newsbomb.gr