Οριστική ήττα για την Μέι: Απερρίφθη ξανά το σχέδιό της για το Brexit

Brexit: Απορρίφθηκε για τρίτη φορά το σχέδιο της Μέι, παραμένει σε αχαρτογράφητα νερά το Ηνωμένο Βασίλειο
Ενημερώθηκε: 29/03/19 - 18:08

Νέα προσωπική ήττα της Μέι στην ψηφοφορία για το σχέδιό της για το Brexit.

Η Μέι στην ομιλία της κάλεσε το κοινοβούλιο να υποστηρίξει τη συμφωνία της για το διαζύγιο με την Ευρωπαϊκή Ένωση λέγοντας ότι είναι ο μόνος τρόπος για να εγγυηθεί το κοινοβούλιο ότι το Brexit θα πραγματοποιηθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ BREXIT

 

Σε ομιλία της, στην οποία υπογράμμισε την απόφασή της να προσφέρει την παραίτησή της ως αντάλλαγμα για να στηρίξουν οι βουλευτές την αποκαλούμενη Συμφωνία Αποχώρησης, η Μέι δήλωσε προς τα μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων: «Λέγω στα μέλη το εξής — αν θέλετε να προχωρήσετε στο Brexit, αυτή είναι η στιγμή. Αν θέλετε με πάθος να εξασφαλίσετε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στηρίξτε αυτή τη συμφωνία … Είναι το σωστό για τη χώρα μας».

Κανείς δεν την άκουσε και η καταψήφιση του σχεδίου της για τρίτη συνεχόμενη φορά, είναι γεγονός. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

 

Έκτακτη σύνοδος Κορυφής

Η καταψήφιση της πρότασης για το Brexit έθεσε ξανά σε συναγερμό την Ευρωπαϊκή Ένωση, με αποτέλεσμα ο Ντόναλντ Τουσκ με το που ενημερώθηκε, ανακοίνωσε ότι συγκαλεί για τις 10 Απριλίου έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Ένωσης.

«Η Επιτροπή εκφράζει τη λύπη της για την αρνητική ψήφο σήμερα στη Βουλή των Κοινοτήτων», δήλωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν προσθέτοντας πως η ΕΕ έχει δώσει στο Λονδίνο προθεσμία μέχρι τις 12 Απριλίου για να την ενημερώσει για τα επόμενα βήματα. «Εναπόκειται στο Ηνωμένο Βασίλειο να προσδιορίσει πριν απ’ αυτή την ημερομηνία τον τρόπο που θα προχωρήσουμε».

«Το σενάριο της μη συμφωνίας στις 12 Απριλίου είναι τώρα ένα πιθανό σενάριο. Η ΕΕ … είναι πλήρως προετοιμασμένη για ένα σενάριο μη συμφωνίας τα μεσάνυχτα της 12ης Απριλίου».

Η τρίτη συνεχόμενη ήττα της Τερέζας Μέι οδήγησε σε νέα υποχώρηση της λίρας Αγγλίας.