Ποιος διάλογος; Άκρως προκλητικοί Ερντογάν και Ακάρ

Ποιος διάλογος; Άκρως προκλητικοί Ερντογάν και Ακάρ
Ενημερώθηκε: 26/09/20 - 12:15

Νέες άκρως προκλητικές δηλώσεις έκαναν σήμερα τόσο ο  πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, όσο  και ο υπουργό Άμυνας Χουλουσί  Ακάρ, πυροδοτώντας ακόμη περισσότερο  της ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, την ώρα που οι Τούρκου ζητούν διάλογο. 

Πιο συγκεκριμένα με αφορμή την επέτειο από τη Ναυμαχία της Πρέβεζας (28 Σεπτεμβρίου 1538) και την Ημέρα των Ναυτικών Δυνάμεων, που γιορτάζεται αύριο στην Τουρκία και είναι αργία, ο Ερντογάν έστειλε μήνυμα ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τη «Γαλάζια Πατρίδα» και τα δικαιώματα της Τουρκίας. 

«Σήμερα ως μια από τις 10 χώρες που μπορούν να σχεδιάσουν, να κατασκευάσουν και να συντηρήσουν πολεμικά πλοία, θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τις ναυτικές μας δυνάμεις και να προστατεύουμε τη “Γαλάζια Πατρίδα” για να ενισχύσουμε το αίσθημα εμπιστοσύνης στους συμμάχους μας και να συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντά μας» είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του στο ίδιο κλίμα και ο υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος δήλωσε ότι «οι πρόσφατες εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο έδειξαν ότι το να διαθέτει η χώρα μας σύγχρονες ναυτικές δυνάμεις είναι ζωτικής σημασίας».

«Το Πολεμικό Ναυτικό μας θα φτάσει σε ισχυρότερο επίπεδο με την ολοκλήρωση των νέων σχεδίων που κατασκευάζονται από την αμυντική βιομηχανία της χώρας μας. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε με αποφασιστικότητα τα συμφέροντά της σε όλες τις θάλασσες, ειδικά στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και την Μαύρη Θάλασσα», συμπλήρωσε.

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ