Στη Λευκωσία ο Σεργκέι Λαβρόφ

Στη Λευκωσία ο Σεργκέι Λαβρόφ
Ενημερώθηκε: 08/09/20 - 08:25

Σήμερα το πρωί της Τρίτης, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, θα καταφθάσει στο Προεδρικό Μέγαρο Κύπρου. Θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα παρασημοφορήσει τον Ρώσο ΥΠΕΞ με τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Μακαρίου Γ’, στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώ στη συνέχεια θα υπάρξουν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών Κύπρου – Ρωσίας.

Στη συνέχεια, στις 11:00, ο ΥΠΕΞ της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου Νίκο Χριστοδουλίδη στο Υπουργείο Εξωτερικών και θα έχουν συνομιλίες. Στις 12:20 οι δύο υπουργοί θα υπογράψουν το Πρόγραμμα Διαβουλεύσεων μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών για τα έτη 2021 - 2022. 

Στο πλαίσιο των επαφών τους, οι δύο ΥΠΕΞ αναμένεται να συζητήσουν για τις διμερείς διπλωματικές σχέσεις Κύπρου – Ρωσίας. Επιπλέον, θα τεθούν σε συζήτηση και άλλα ζητήματα, όπως το Κυπριακό, η Ανατολική Μεσόγειος, οι σχέσεις ΕΕ- Ρωσίας, καθώς και περιφερειακά ζητήματα.

Οι δηλώσεις των κ.κ. Χριστοδουλίδη και Λαβρόφ προς τα ΜΜΕ αναμένονται στις 12:30 το μεσημέρι. Προηγουμένως θα υπογράψουν το Πρόγραμμα Διαβουλεύσεων μεταξύ του Υπουργείου Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, για τα έτη 2021 - 2022.

Θα υπογραφεί επίσης και το Πρωτόκολλο που τροποποιεί τη Συμφωνία μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και Ρωσικής Ομοσπονδίας για Αποφυγή Διπλής Φορολογίας. Η συμφωνία θα εγκριθεί από τον υπουργό Οικονομικών της Κύπρου Κωνσταντίνο Πετρίδη και τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών της Ρωσίας κ. Αλεξέι Σαζάνοφ.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ