Τουρκία: Ζητά αποζημίωση για την αγορά των F-35 μετά το «χαστούκι» Μπάιντεν

Σύμφωνα με τις τελευταίες δηλώσεις του επικεφαλής των εξοπλισμών, Ισμαήλ Ντεμίρ, η Τουρκία θα πάρει αποζημίωση για το ποσό που έχει καταβάλει για  τη συμπαραγωγή και αγορά των F-35
Ενημερώθηκε: 08/05/21 - 21:39

Σε συζητήσεις προχωρά η Τουρκία ώστε να λάβει αποζημίωση για την έξοδο της από το πρόγραμμα των αμερικανικών F-35, μετά το «χαστούκι» Μπάιντεν.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις τελευταίες δηλώσεις του επικεφαλής των εξοπλισμών της Τουρκίας, Ισμαήλ Ντεμίρ, η Τουρκία θα πάρει αποζημίωση για το ποσό που έχει καταβάλει για  τη συμπαραγωγή και αγορά των F-35.

Ο Ντεμίρ, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, δήλωσε πως θα προσέλθουν σε συνομιλίες με την Αμερική ωστόσο δεν αναφέρθηκε καθόλου στην παραλαβή ή συμπαραγωγή των αεροσκαφών, τονίζοντας ουσιαστικά μόνο το γεγονός πως η Τουρκία θα προβεί σε συζητήσεις για να λάβει αποζημίωση για την έξοδο της από το πρόγραμμα.

Αξίζει να σημειωθεί πως τόσο η εφημερίδα Τζουμ Χουριέτ όσο κι άλλες αντιπολιτευόμενες τουρκικές εφημερίδες υπογραμμίζουν σε δημοσιεύματα τους πως μάλλον η Τουρκία έχει παραδεχτεί ότι δεν θα παραλάβει τα F-35 και προσπαθεί να πάρει τα χρήματα της πίσω.

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να ληφθεί υπ'όψιν και ένας δεύτερος παράγοντας καθώς ο Ισμαήλ Ντεμίρ, ναι μεν δεν τοποθετήθηκε για το θέμα των F-35 και των  S-400 αλλά ανακοίνωσε το πρόγραμμα του «Εθνικού Μαχητικού», ενός εθνικού αντιαεροπορικού συστήματος μεγάλου βεληνεκούς το οποίο θα κατασκευαστεί μέσα στα επόμενα χρόνια.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ