Ο Πατριάρχης Μόσχας προσεύχεται για τη Λιβύη, αδιαφορεί για την Ελλάδα… λόγω Ουκρανίας

 
Ο Πατριάρχης Μόσχας προσεύχεται για τη Λιβύη, αδιαφορεί για την Ελλάδα… λόγω Ουκρανίας

Ενημερώθηκε: 13/09/23 - 12:42

Ο Πατριάρχης Μόσχας απέστειλε μήνυμα στον Πρόεδρο του Προεδρικού Συμβουλίου της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας του Κράτους της Λιβύης, Μοχάμεντ Γιούνις αλ-Μάνφι, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων ως αποτέλεσμα των πλημμυρών στα ανατολικά της χώρας που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία Daniel η οποία έπληξε και τη χώρα της Βορείου Αφρικής. 

“Με βαθιά λύπη έμαθα για τις τρομερές πλημμύρες στην ανατολική Λιβύη, που άφησε χιλιάδες νεκρούς, τραυματίες, αγνοούμενους και άστεγους. Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για ολόκληρο τον λαό της Λιβύης, συμπονώ ειλικρινά τους πληγέντες από τη θλίψη και σας ζητώ να τους μεταφέρετε λόγια παρηγοριάς και συμπαράστασης. Προσεύχομαι στον Ελεήμονα Κύριο να στείλει κουράγιο και δύναμη στις οικογένειες και τους φίλους των νεκρών και τραυματιών, καθώς και να δώσει δύναμη σε όσους εργάζονται για να ξεπεράσουν τις συνέπειες αυτής της φυσικής καταστροφής”,αναφέρει ο Κύριλλος.

Μέχρις εδώ όλα καλά. Ο Κύριλλος όπως που είναι επικεφαλής μιας ορθόδοξης Εκκλησίας δεν ασχολήθηκε με την Ελλάδα. Και δεν ασχολήθηκε γιατί έχει διακόψει την κοινωνία με την Αθήνα λόγω της αναγνώρισης της αυτοκεφαλίας της Ουκρανίας.

Η στάση αυτή του Πατριάρχη της «τρίτης Ρώμης» έρχεται και δικαιώσει  όλους εκείνους που υποστηρίζουν ότι η ρωσική Εκκλησία  δεν κινείται βάσει της θεολογίας αλλά των γεωπολιτικών συμφερόντων του Κρεμλίνου.

Είναι , ορθόδοξη, μόνο για όσους αποδέχονται τους όρους της. Οι άλλοι είναι εχθροί οι οποίοι καλό είναι να καούν στο πύρ το εξώτερον.

Το γεγονός ότι στη Λιβύη οι νεκροί είναι χιλιάδες είναι σοκαριστικό. Αλλά η ευαισθησία για τους χριστιανούς δεν είναι θέμα ποσοτικό…Ο Μόσχας έδειξε την μικροψυχία του  και το μίσος που ξεχειλίζει για τον Βαρθολομαίο αδιαφορώντας για αρχές και αξίες που δήθεν ευαγγελίζεται.

Η στάση αυτή του Κύριλλου,έρχεται να αποδείξει επίσης ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία περνάει μια βαθύτατη κρίση εξ αιτίας των θέσεων της Μόσχας η οποία επιδίδεται σε ενέργειες  που γκρεμίζουν ακόμη και τις γέφυρες της ανθιρωπιάς…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ