Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 1η Ιουνίου 2023

 
αγιος

Ενημερώθηκε: 31/05/23 - 23:54

Εορτολόγιο,βίοι αγίων : Ιουστίνου του φιλοσόφου και απολογητού και των μετ` αυτού μαρτυρησάντων: Ιέρακος, Ευελπίστου, Λιβεριανού, Παίωνος, Χαρίτωνος και Χαριτούς της παρθένου.Μαρτύρων Γερασίμου, Θεσπεσίου, Ιουστίνου, Ιούστου, Νέωνος Φίρμου, των εν Αντιοχεία επί Δεκίου, Μυρίων Μαρτύρων. Οσίων Εράσμου, Πύρρου, του παρθένου, Διονυσίου του θαυματουργού και μακαρίου Αγαπητού, αμίσθου, των Ρώσων.

Γιορτάζουν οι : Ευέλπιστος, Ευελπίστη, Ιέραξ (Ιέρακας, Γέρακας, Γεράκης), Γερακίνα, Πύρρος (Πύρος), Πύρρα (Πύρα), Θεσπέσιος, Θεσπέσια, Ιουστίνος. 

Άγιος Ιουστίνος

 Ο άγιος Ιουστίνος γεννήθηκε στη Φλαβία Νεάπολη της Παλαιστίνης στις αρχές του 2ου αι. Οι γονείς του, Έλληνες ειδωλολάτρες, φρόντισαν ώστε ο Ιουστίνος να λάβει εξαιρετική θεολογική αλλά και φιλοσοφική μόρφωση, η οποία ωστόσο δεν ήταν αρκετή για να δώσει απάντηση στα ερωτήματα που έθετε στον εαυτό του. Όταν αυτοκράτορας ήταν ο Αντωνίνος Πίος, ο Ιουστίνος μετέβη στη Ρώμη, όπου παρέδωσε στον αυτοκράτορα απολογία, στην οποία εξέθετε τις βασικές διδασκαλίες του Χριστιανισμού και αναιρούσε όλες τις εναντίον των χριστιανών Για την ενέργειά του αυτή, εκλήθη σε απολογια γι΄αυτό και ονομάστηκε « Απολογητής» συνελήφθη και αφού υπέστη διάφορα βασανιστήρια, αποκεφαλίστηκε το 165 .

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ