Στα μαχαίρια Εκκλησία και Πολιτεία για την Κυριακή της Ορθοδοξίας

 
iereis

Πηγή Φωτογραφίας: ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ενημερώθηκε: 05/03/24 - 18:52

Σε μείζων πολιτικό θέμα τείνει να εξελιχτεί η απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου να μην εορταστεί για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες η Κυριακή της Ορθοδοξίας στο καθεδρικό ναό των Αθηνών αλλά στη Μονή Πετράκη, λόγω της ψήφισης του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Σακελλαροπούλου σε ανακοίνωση που εξέδωσε ανέφερε οτι τα μέλη της ΔΙΣ και ο Αρχιεπίσκοπος είναι ευπρόσδεκτα στην καθιερωμένη δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο, αγφήνοντας να εννοηθεί οτι δεν θα παραστεί στη Μονή Πετράκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες , όπως συνηθίζεται για τον εορτασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας είχαν αποσταλεί τόσο στην Προεδρία της Δημοκρατίας, όσο και στο υπουργείο Παιδείας, καθώς και σε άλλα πολιτικά πρόσωπα, προσκλήσεις οι οποίες αναφέρονταν για γιορτή στη μητρόπολη Αθηνών. Ωστόσο μετά την απόφαση της ΔΙΣ για εορτασμό στη Μονή Πετράκη και μάλιστα χωρίς να χοροστατήσει στη Θεία Λειτουργία ο κ.Ιερώνυμος , όλα αλλάζουν καθώς θεωρείται απίθανο η κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου και οι εκπρόσωποι της Πολιτείας να αποδεχτούν την αλλαγή .Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας η" Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου απέστειλε χθες, 4 Μαρτίου, προσκλήσεις προς τον Πρόεδρο της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, και τα Μέλη της Συνόδου, για το καθιερωμένο γεύμα που παραθέτει προς τιμήν τους στο Προεδρικό Μέγαρο, με την ευκαιρία της Εορτής της Ορθοδοξίας.Ο Πρόεδρος και τα Μέλη της Δ.Ι.Σ. είναι πάντα ευπρόσδεκτοι στο Προεδρικό Μέγαρο, παράλληλα όμως είναι σεβαστή και η απόφασή τους ως προς το αν θα αποδεχθούν την πρόσκληση".

Μετά από αυτήν την εξέλιξη όλα δείχνουν πως οι σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας οδηγούνται σε ρήξη .Πολλά όμως θα εξαρτηθούν από το προς θα αντιδράσει η Εκκλησία και οι μητροπολίτες κατά τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Ενδεχόμενες αντιδράσεις θα οδηγήσουν τις δύο πλευρές στα άκρα.Προς το παρόν όμως η Εκκλησία δεν έχει αποφασίσει σχετικά...

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ