Στήριξη -πρόκληση από ιεράρχη του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στον Κύριλλο

 
Στήριξη -πρόκληση από ιεράρχη του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στον Κύριλλο

Ενημερώθηκε: 21/06/22 - 22:25

'Εναν απο τους πλέον φανατικούς υπερασπιστές βρήκε ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κυρίλλου στο πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Σεβαστείας Θεοδόσιου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

Ο θεοδόσιος μιλώντας σε Άγγλους δημοσιογράφους για τις προσπάθειες "των δυτικών χωρών" να επιβάλουν κυρώσεις στον Προκαθήμενο της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας, για την στάση του σχετικά με την στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, τόνισε:"Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι σε όλες τις προκλήσεις που πραγματοποιούνται από ορισμένες δυτικές δυνάμεις κατά του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κυρίλλου. Δεν μπορούμε να σιωπούμε σε τέτοιες επιθέσεις! Είναι παράνομες και προκλητικές εναντίον μιας θρησκευτικής προσωπικότητας τόσο υψηλού επιπέδου, ειδικά όταν πρόκειται για έναν πνευματικό σύμβολο της σύγχρονης Ορθοδοξίας» Σε αντίθεση με όσα υποστηρίζουν οι περισσότεροι ορθόδοξοι ιεράρχες ο Σεβαστείας υπογράμμισε ότι ο Πατριάρχης Κύριλλος δεν συμμετέχει σε καμία πολιτική σύγκρουση και ως «άνθρωπος της ειρήνης» τάσσεται πάντα υπέρ του διαλόγου.

"Οι κατηγορίες κατά του Πατριάρχη Κυρίλλου είναι ψευδείς και αβάσιμες. Θέλω να τονίσω για ακόμη μια φορά ότι ο Πατριάρχης πάντα καλούσε τις δύο πλευρές να συμφιλιωθούν, να αποκηρύξουν τους πολέμους και τη βία".

Κάλεσε δε όσους κατηγορούν τον Μόσχας, να εγκαταλείψουν άμεσα την επιθετική τους στάση:«Οι κατηγορίες κατά του Προκαθημένου Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας γίνονται αποδεκτές από εμάς ως εχθρικές ενέργειες από την πλευρά της Δύσης εναντίον ολόκληρης της Ορθοδόξου Εκκλησίας» .

Να θυμίσουμε εδώ οτι εκτός των Πατριαρχείων Σερβίας και Αντιόχειας και τα Ιεροσόλυμα στηρίζουν τον Κύριλλο προκαλώντας πολλά ερωτηματικά για τους λόγους που το κάνουν.Γεγονός πάντως οτι η Ρωσία έχει αναπτύξει ποικίλες δράσεις στους Αγίους Τόπους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ