Ακραία πρόκληση από τον αρχηγό των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων

Ακραία πρόκληση από τον αρχηγό τω τουρκικών ενόπλων δυνάμεων
Ενημερώθηκε: 20/05/18 - 12:29

Το...τερμάτισε ο Τούρκος αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων, Χουλουσί Ακάρ, αφού προκαλεί με δήλωσή του περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Πιο συγκεκριμένα σε δηλώσεις που έκανε και αναφερόμενος στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο δήλωσε ότι «εάν υπάρξει ανάγκη για το καθήκον για την Πατρίδα και το Έθνος θα το εκτελέσουμε χωρίς δισταγμό». Μάλιστα με τον ίδιο επιθετικό τόνο προχώρησε και ένα βήμα παραπέρα λέγοντας πως «Ας μην κάνουν κάποιοι λάθος υπολογισμούς».

Το τελευταίο λεκτικό κατόρθωμα του Τούρκου αρχηγού, έγινε πριν από λίγο σε δηλώσεις που έκανε για διάφορα θέματα και ανάμεσα τους συμπεριέλαβε και τα ελληνοτουρκικά

Η δήλωση μεταδόθηκε από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu της Τουρκίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από λίγο καιρό ο Ακάρ μιλώντας σε Τούρκους στρατηγούς είχε πει πως οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις λαμβάνουν όλα τα μέτρα τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο για να προστατεύουν τα δικαιώματα της Τουρκίας και «δεν θα επιτρέψουν τη δημιουργία τετελεσμένων».

Η ακριβής  δήλωσή τους είχε ως εξής: «Από την πλευρά μας. καταβάλλεται κάθε προσπάθεια ώστε το Αιγαίο να είναι θάλασσα ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας. Πάντως οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις με αποφασιστικότητα προστατεύουν σε όλες τις θάλασσές μας τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας και του λαού μας που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο και τις συμφωνίες. Δεν θα επιτρέψουν ποτέ τη δημιουργία τετελεσμένων».

 

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η απάντηση της ελληνικής πλευράς.