Ανακοινώσεις για μετακινήσεις και sms το απόγευμα από τον Ν. Χαρδαλιά

Δείτε live τις ανακοινώσεις Χαρδαλιά για την εξέλιξη της πανδημίας, μετακινήσεις και sms
Ενημερώθηκε: 28/04/21 - 18:10

Aνακοινώσεις για την περαιτέρω χαλάρωση του lockdown, που θα εξειδικεύουν τα μέτρα που θα τεθούν σε εφαρμογή από Δευτέρα σε ό,τι αφορά τη χρήση sms και τις διαδημοτικές μετακινήσεις, πρόκειται να κάνει στις 18.00 το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης, αντί της Παρασκευής, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Μαζί του θα βρίσκονται η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και ο Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης.

Οι ανακοινώσεις είναι προγραμματισμένες για τις 18:00 το απόγευμα. Στην ενημέρωση θα βρίσκεται, όπως κάθε Τετάρτη, και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Υπενθυμίζεται ότι από τη Δευτέρα μετά το Πάσχα στις 3 Μάη ανοίγει και η εστίαση, οπότε δεν αναμένεται να χρησιμοποιούνται τα sms. Αυτό που μένει είναι να γίνουν και οι ανάλογες ανακοινώσεις από τους ειδικούς.

Ειδικότερα, από τη Δευτέρα, με αφορμή και το άνοιγμα της εστίασης, ο περιορισμός των διαδημοτικών μετακινήσεων αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν ενώ σύμφωνα με όσα δήλωσε χθες και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου θα καταργηθούν τα SMS στο 13033.

Πάντως, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, ανέφερε ότι η εστίαση θα λειτουργήσει χωρίς περιορισμό στις μετακινήσεις.