Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στα γραφεία της  Μαρέβας Μητσοτάκη

 
Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στα γραφεία της  Μαρέβας Μητσοτάκη και άλλες 4 εμπρηστικές επιθέσεις

Ενημερώθηκε: 26/02/18 - 23:31

Την ευθύνη για την επίθεση στα γραφεία της Μαρέβας Μητσοτάκη όπως και άλλες 4 εμπρηστικές επιθέσεις ανέλαβε η οργάνωση «Σύμπραξη Αμετανόητων Αναρχικών-FAI/IRF».

Ειδικότερα, άγνωστοι στις 12 Φεβρουαρίου είχαν τοποθετήσει αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό αποτελούμενο από τρία γκαζάκια στην είσοδο της επιχείρησης, που βρίσκεται στην οδό Τάκη, στην περιοχή του Ψυρρή, τα οποία εξερράγησαν λίγο πριν από τις τρεις τα ξημερώματα, ενώ από την έκρηξη είχε προκληθεί μαύρισμα στην είσοδο.

Η επίθεση είχε προκαλέσει την οργή τόσο της κας Μαρέβας Μητσοτάκη όσο και του Κυριάκου Μητσοτάκη που είχαν κάνει λόγο για στοχοποίηση.

Με ανάρτησή τους σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου η οργάνωση δηλώνει ότι προχώρησε σε 5 εμπρηστικές επιθέσεις ως ένδειξη αλληλεγγύης στον Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου ο οποίος είχε στείλει την παγιδευμένη επιστολή που εξερράγη και τραυμάτισε τον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Τι αναφέρουν οι αναρχικοί:

«Αναλαμβάνουμε τις 5 εμπρηστικές επιθέσεις» :

Στην επιχείρηση της οικογένειας Μητσοτάκη «Zeus & Dione» στο Ψυρρή
2 οχήματα του φασίστα Τριανταφυλλίδη στο Περιστέρι
Όχημα διπλωματικού σώματος στον Νέο Κόσμο
Τηλεοπτικό σταθμό του Γιώργου Καρατζαφέρη «ΑΡΤ» στην Καλλιθέα

«Οι εμπρηστικές επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια της επιθετικής αναρχικής αλληλεγγύης στον Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου, καθώς αυτή είναι η μόνη μορφή αλληλεγγύης που αναγνωρίζουμε. Είναι αυτή η οποία δεν περιορίζεται σε συμβιβαστικού χαρακτήρα αγώνες, δεν ετεροκαθορίζεται από δίπολα αθωότητας-ενοχής που θέτει η εξουσία και εχθρεύεται κάθε πολιτική θέση που επιχειρεί τη χριστιανοποίηση της με ανθρωπιστικές αφηγήσεις. Εκείνη την χριστιανοποίηση που θέλει να παρουσιάσει τον εκάστοτε αναρχικό ως θύμα σκευωρίας και ταυτόχρονα ευθυγραμμίζεται πλήρως με την υπερασπιστική γραμμή, παραβλέποντας τις αξίες που έχουν δομηθεί από τις επιλογές και τις πράξεις του. Η αναρχική επαναστατική αλληλεγγύη κινείται σ’ όλο το εύρος της πολυμορφίας είναι ένα σινιάλο συνενοχής στους έγκλειστους αναρχικούς κρατούμενους και μια συνωμοτική εχθροπραξία για τους μαχητές που μιλάνε την ίδια γλώσσα. Η γλώσσα που μεταφράζει τη θεωρία σε πράξη και τυλίγεται γύρω από το λαιμό κάθε εξουσιαστή».